Icralik olmamak için ne yapmak lazim?
ben bazen bakıyorum bir çok insan batıyor iflas ediyor
aslında bu insanların iflas etmesi bir şeyleri kısmadıklarından dolayı
ve har vurup harmak savurduklarından dolayı olmuyor mu?
ve insan faktörü de kötü değil mi?
ben batmadım ama çünkü paramı gezip tozsam da bir yere para harcasam 50 kez düşünüyor harcıyorum
2007 clio aracım var mesela para gider diye modelli araba almıyorum
benzini gürcüstandan alıyorum sınırda oturduğum için
babamın sigarlarını gürcüstandan alıyorum.
bir yerden bir yere seyahat ederken blablacardan yolcu toplayıp o sekilde seyahat ediyorum
yakıt masrafım düşsün diye
ama mesela iş yapıcam. insanlar kotu
mesela eczane acicam. eczacıya diyorum gel 3000tl ile başla işi büyütünce maaş ne istersen vericem diyorum eczacı bulamıyorum
araba alıp satıcam sanayi de araba yaptırıcam. adam uçuk işçilik paraları istiyor benden
aslında bir insanın icralık olup olmaması kendine bağlı değil mi?
ve insan faktörü insanlar genel olarak kötü değil mi? mesela iyi olsaydı İstanbul Anadolu adliyesinde 14 tane ağır ceza mahkemesi olur muydu?
icralık olmamak için ne yapmam lazım?
Cevap: Icralik olmamak için ne yapmak lazim?
Batum'da benzinin litresi 1,90 LAR. Yaklaşık 2,80 TL diyelim. Türkiye ile arasında neredeyse 3 TL fark var. Bir depoda 150 TL kar var diyelim. Hadi nüfus cüzdanı ile gittiniz ve 15 TL çıkış harcı ödemediniz. Arabanın yeşil poliçesi 15 günlük 240 TL. Bu şartlar altında Gürcistan'dan benzin getirmeye değiyor mu?
Gürcüstanda sigorta yok hocam.
sadece 15 tl çıkış parası var o da türkiye nin iyi olmayan politakası yüzünden
- - - Updated - - -
mesela evlenmemek de icralık olmamak için bir şeydir
mesela iyi bir gelir elde etmediyim ve cok güzel bir bayan bulmadığım surece de evlenmeyeceğim.
cunku parasız hiçbir şey olmuyor
parasız çocuk yapılmaz
parasız mutlu olunmuyor arkadaşlar
Benim bildiğim 6-7 yıldır(bilmediğim daha öncesi var mı bilmiyorum) bir çok yere 25 bin TL sermaye ile eczaneler zinciri kurmayı planladığınızı yazıyordunuz.Çalıştıracağınız kişilerden de 250-300 bin TL lik senetler vermesini istiyordunuz(kendinizi güvenceye almak için).Babaları da kefil olacaktı sizin beğenmediğiniz bir şey yaparlarsa senetleri devreye sokacaktınız hatta.Bunun sonucu olarak yüzlerce hakaret davası içinde oldunuz.Burası ülkenin en saygın hukuk forumu, burada aklı başında şeylerin konuşulması taraftarıyız.Benim durduk yere icralık olma korkularım var gibi hukuksal değil belki bir sağlık forumunda karşılık bulacak şeyler çok mantıklı değil, en azından bura yeri değil.Diğer forumlardaki başlattığınız tartışmaların nerelere gittiğini az çok biliyorum.O burada olmasın lütfen.Esenlikle..
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
mesela eczane acicam. eczacıya diyorum gel 3000tl ile başla işi büyütünce maaş ne istersen vericem diyorum eczacı bulamıyorum
Hakkari'de de eczane açmayı düşünüyor musunuz?
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
Maaş dışında diğer sosyal haklar nelerdir? Sigorta, kira yardımı, yol parası, yemek vb gibi..
ama mesela iş yapıcam. insanlar kotu
araba alıp satıcam sanayi de araba yaptırıcam. adam uçuk işçilik paraları istiyor benden
Maşallah ne kadar akıllısınız... Bahsetiğiniz olay muvazalı eczane işletmektir ve suçtur. Öncelikle açın bi kanunları okuyun. paranızın olması, sinekten yağ çıkarıyo olmanız, babanızın sigarasının dumanını geri dönüşümde ev ısıtma amacıyla kullanmanız diploma kiralamanızın yolunu açmaz...
Keşke para harcarken yaptığınız efsanevi kaçakçılık faaliyetlerinizi anlatacağınıza nasıl para kazandığınızı, ne iş yaptığınızı da incelikleriyle anlatsanız. Bu yapıdaki insanların parayı da ne şekilde kazandığı, kimlerin hakkını sigortasını, emeğini gaspettiği az çok tahmin edilebilir...
"İş yapacam insanlar kötü" demişiniz... Doğru; biçare bi eczacının diplomasını, emeğini paranız ile kiralayacaksınız, daha sonra devleti tokatlayacaksınız... Ne kadar iyi niyetli ve kalplisiniz... Muvazaa eczanelerin tek geçim kapısı budur. Belki buradaki okuyucular bilmezler. Ancak kendinizi ticari deha olarak anlatırken lütfen tüm girdi faaliyetlerinizi de anlatın...
İcralık olmamak için ne yapmak sorusuna cevap arayacagınızı düşüyorken garip hayat hikayenizi dinleyeceğimi tahmin etmezdim.
İcralık olmamak tabiki insanın kendine bağlıyken kendine bağlı olmayan sebepleri de vardır. Ticaretle uğraşan insanlar ekonominin azizliğine ugrayıpta alacağını alamayıp vereceğini veremeyip icralık olabilir. Bankaya borcu vardır ailesinden biri yada kendi bi sağlık sorunu geçirir çalışamaz olur yada ekstra masraf çıkar ödeyemez icralık olur. Garip ve farklı bir konu olmuş açıkçası