Dolandırıcı firmanın icra davası açması
Geçen yılın aralık ayında büyük bir hata ile sırf insanların yumuşak yüzüne kandığımdan dolayı bir firmanın sattığı interaktif ingilizce eğitim setini almış bulundum.Ve 1500 tl gibi bir rakamı içeren sözleşmeyi imzaladım.Satışı yapan firma yetkilisi istersem ondört gün içinde firmayı arayarak iptal edebileceğimi söyledi.Bende aradan biraz zaman geçtikten sonra firmayı aradım fakat telefonu açan birisi olmadı.Fazla umursamadım ve gündelik hayatıma devam ettim.Şubat ayına geldiğimizde ise beni arayarak borcumun olduğunu ve ödemem gerektiğini aksi takdirde dava açacaklarını belirttiler.Bu durum beni korkuttu ve iki taksitini ödedim. Satttıkları ürünü inceledim lakin bir türlü kullanamadım bu arada.
Sonrasında şikayetvar.com 'a baktığımda firmanın benim gibi dolandırdığı insanları gördüm.Daha sonrasında hiçbir ödeme yapmamaya karar verdim.Eylül ayı başında beni arayarak ödeme yapmam gerektiğini ve dava açacaklarını belirttiler.Bende peşin ödersem borcumun ne kadar olacağını sorduğumda 800tl dediler.Lakin başka bir sözleşmeden veya bir senetten bahsetmediler ödersem borcumun silineceğini söylediler.Bu benim hiç aklıma yatmadı zira şikayetvar.com'da aynı teklifi başkalarına da sunmuşlardı.
Daha sonrasında ise bu ay bana mesaj atarak borcumun mucacciliyet kazandığını ve anaparasını 24 kasım tarihine kadar ödemem gerektiğini aksi takdirde icra davası açacaklarını söylediler.
özetleyecek olursak en son bu dolandırıcı firmaya 7 ay önce paramı kaptırdım ve o tarihten bu tarihe kadar hiçbir dava açmadılar adıma.Acaba kanun önünde kim haklı bulunur?
Firmanın Adı: Hazan Eğitim Danışmanlık
Şikayetvar.comdaki yapılan şikayetler: https://www.sikayetvar.com/uye/detay/4257509
Cevap: Dolandırıcı firmanın icra davası açması
Ortada kanunlarla belirtilmiş bir dolandırıcılık yok.Kendi isteğinizle aldığınız kanunen bir cayma durumunuz olabilmesi noktasında sürelerinde çoktan geçtiği beğenmediğiniz/gereksiz gördüğünüz bir ürün var.Borcu uzattıkça faiz ve icra masrafları artacaktır.
Cevap: Dolandırıcı firmanın icra davası açması
Alıntı:
ozgur2248 rumuzlu üyeden alıntı
Satttığı ürünü satın alıp ödemesini yapmadığınız için alacaklı durumda olan satıcı firma %100 haklı durumda olur bir icra takibi başlatırsa.
Dilerseniz icra takibi başladığında borca süresi içinde itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu durumda itirazin iptali davası açarak sunacağı imzalı senet ve teslim aldığınıza dair belgelerle , + icra inkar tazminatı ve dava masrafları ödemek zorunda kalırsınız.