Senetten dolayı ödeme emri.
Merhaba, bir araba alışverişinden dolayı 1000 tl lik senedimi icraya koymuşlar. Aslında ben borcumu senedi imzaladıktan bir ay sonra, arabanın devrini alırken Ödedim fakat araç sahibi senedi notere getirmeyi unuttuğunu vs söyleyerek senedi vermedi.
Şimdi ise senedimi hiç tanımadığım birisi tarafından avukat aracılığıyla icraya verilmiş. Benim öğrenmek istediğim iki husus var.
1000 tl lik senedin takibi için Avukatın alacağı ücret ne kadar olur ?
İtiraz etmeden 1000 lirayı ödesem sonrasında bir hak talebinde bulunabilir miyim ?
Cevap: Senetten dolayı ödeme emri.
Alıntı:
nyzavz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bir araba alışverişinden dolayı 1000 tl lik senedimi icraya koymuşlar. Aslında ben borcumu senedi imzaladıktan bir ay sonra, arabanın devrini alırken Ödedim fakat araç sahibi senedi notere getirmeyi unuttuğunu vs söyleyerek senedi vermedi.
Şimdi ise senedimi hiç tanımadığım birisi tarafından avukat aracılığıyla icraya verilmiş. Benim öğrenmek istediğim iki husus var.
1000 tl lik senedin takibi için Avukatın alacağı ücret ne kadar olur ?
İtiraz etmeden 1000 lirayı ödesem sonrasında bir hak talebinde bulunabilir miyim ?
Senedi ilk verdiğiniz kişi bu işe ne diyor?
Bono vasfına sahip bir senet borcu doğuran nedenden mücerrettir. Yani elinde senedi bulunduran bunun nedenini açıklamak zorunda değildir.
Siz elinde bulundurana öderseniz ondan geri isteyemezsiniz.
İlk verdiğiniz kişiden talep edebilmek için ise, borcu ödediğinize dair elinizde yazılı belge olması gerekir.
Eğer yazılı belge yoksa ilk verdiğiniz kişiden de alamazsınız.
İtiraz ederseniz, açılacak itirazın iptali davasında sadece imzanın size ait olup olmadığına bakılır, size ait çıkacağı için bir de üstüne %20 icra inkar tazminatı ödersiniz.
Size gelen icra emrinde ana para, işleyen faiz, icra harçları ve vekalet ücreti tutarları ile toplam borç yazar.
Eğer senedi ilk verdiğiniz kişi ile sorunu çözemiyorsanız yapılabilecek bir şey görünmüyor.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Evrak olarak söz konusu aracın satış sözleşmesi var ve birde senedi imzalarken, senedin arka kısmına "aracın marka ve modelini yazarak satışından dolayı" yazdırmıştım.
Bana ulaşan evrakta 1005 TL borç gözüküyor ayrıcaa fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla şeklinde bir ibare var.
Senedi ilk verdiğim kişiye ulaşamadım iş yerini de kapatmış.
Herkese merhaba...
Bu gün icra dairesine gittim avukat parasıyla birlikte 1354 lira borc cikardilar. Daha sonra avukatla irtibata geçtim icra dairesine gittiğimden haberi olmadı tabi önce senedi vermek icin 1600 lira istedi ben icra dairesine gittiğimi söyleyince oda 1350tl ye indi fiyati.
Şimdi merak ettiğim parayi elden avukata vermek mi benim için hayırlı olur yoksa icra Müdürlüğünün banka hesabina yatırmak mi ?
Parayi elden avukata verirsem senedi bana verecek, yok eğer parayi bankaya yatirirsam senedi hiçbir zaman alamayacağı mi ve sürekli risk altında olduğumu söyledi.
Avukata da güvenemiyorum, parayi banka uzerinden yatirmak daha mantikli geliyor ama, bir tavsiyesi olan varmı acaba.