Kredi kartı borcu gecikmesinin senelerdir peşimi bırakmaması
Merhaba,
Öğrenciyken limiti 200 tl olan bir adet iş bankası kredi kartım vardı. Kartımı 20.10.2012 tarihinde kapatmışım. Findeks'ten rapor çektiğimde kanuni takip olarak görünüyor. Ayrıca puanım 1300 civarı. Şuan 2.5 senedir düzenli olarak çalışıyorum. Aylık gelirim düşük değil ve belgeli. Fakat maaş bankamdan bile(Finansbank) kredi kartı limitimi 2bin den 3 bine çıkaramıyorum. Sanırım geçmişteki bu kredi kartı borcum yüzünden artıramıyorum.
Sormak istediğim şey şu; bu kanuni takibin kaldırılmasını sağlayamıyor muyuz? KKB ile telefonda görüştüm pek bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bu durumu yaşamış, tavsiyesi olan birisi var mı ?
Teşekkürler.
Cevap: Kredi kartı borcu gecikmesinin senelerdir peşimi bırakmaması
E-devletten baktınız mı bir takip görünüp görünmediğine? Bunu findeks değil, İş bankası kaldıracak. İş bankası ile görüştünüz mü?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
E-devletten baktınız mı bir takip görünüp görünmediğine? Bunu findeks değil, İş bankası kaldıracak. İş bankası ile görüştünüz mü?
Merhaba,
E-devlette halihazırda herhangi bir takip yok. Aslında findeksden kaldırmasını talep etmedim. Sadece durumu findeks aracılığı ile takip ediyorum. Bildiğiniz gibi tüm bankalar KKB'ye rapor veriyor ve KKB de bu raporları findeks ile bireysel müşterilere sunuyor.
İş bankası ile telefonda görüştüğüm zaman bu konuda herhangi bir aksiyon alamayacaklarını söylediler.
Teşekkürler.
Örneğin benim de her ay binlerce lira hareketi olan hesabımın 7 (yedi) lira eksiye düşmesi ve ödemenin 1 (bir) gün gecikmesi sebebi ile bir olumsuzluk kaydı var. Ama bu (yanılmıyorsam) 15 ay sonra kayboluyor. Takibe düşen alacaklar için bu süre daha uzun sanırım. Hatırımda kalan 5 yıl. Sizin takip sonuçlanalı 5 yıl henüz dolmamış olabilir. Ama tarihe bakılırsa eli kulağında. Findeks raporunu inceleyerek bu olumsuzluğun ne zaman kalkacağını belki görebilirsiniz.