Emekli Aylık Oranları Hakkında Soru
Babamı yeni kaybettik maalesef. Emekli maaşı için başvurduk. Göstergesi 12625 kamudan emekli. Toplam Gün 8190 gibi görünüyor. Anneme bağlanan hisse oranı 2/4 kendisi çalışmıyor hiç bir yerden emeklisi yok. Bana bağlanan ise 1/4 normalde anneme yüzde 75 si bağlanması gerekmiyor muydu ? bu konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı acaba ?
Cevap: Emekli Aylık Oranları Hakkında Soru
Dul ve yetim aylığı oranları şu şekildedir:
1- Yalnızca eş olması halinde % 75,
2- Yalnızca eş var ancak eş Emekli Sandığından kendi aylığını alıyor olması veya devlet memuru olarak çalışıyor olması durumunda ise % 50,
3- Bir eş 1 yetim olması halinde; eş % 60, yetim % 30,
4- Bir eş 2 yetim olması halinde; eş % 50, her bir yetim için % 25'er,
5- Bir eş 3 yetim olması halinde; eş % 50, her bir yetim için % 25'er, ancak yüzde yüzü geçemeyeceği için tutarın paylaştırılması gerekmektedir.
6- Tek yetim olması halinde % 50
7- İki yetim olması halinde % 40'ar olmak üzere toplamda % 80,
8- Üç yetim olması halinde 1/3 er oranında toplamda % 100
9- Dört yetim olması halinde ¼'er oranında toplamda % 100
- - - Updated - - -
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Dul ve yetim aylığı oranları şu şekildedir:
2- Yalnızca eş var ancak eş Emekli Sandığından kendi aylığını alıyor olması veya devlet memuru olarak çalışıyor olması durumunda ise % 50,
5- Bir eş 3 yetim olması halinde; eş % 50, her bir yetim için % 25'er, ancak yüzde yüzü geçemeyeceği için tutarın paylaştırılması gerekmektedir.
Hocam tam olarak anlamadım. Şimdi yüzde 60 ve yüzde 30 mu alacağız biz ? Babamın göstergesi 12 bin küsür.
Memur emeklilerinde dul ve yetim maaşı bağlanma oranları dul veya yetim sayısının bir kişi olması halinde %50'sini, iki kişi olması halinde %80'ini, üç kişi olması halinde ise %100'ünü geçmemektedir.
Aylık bağlanma oranları yukarıdaki gibidir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Memur emeklilerinde dul ve yetim maaşı bağlanma oranları dul veya yetim sayısının bir kişi olması halinde %50'sini, iki kişi olması halinde %80'ini, üç kişi olması halinde ise %100'ünü geçmemektedir.
Aylık bağlanma oranları yukarıdaki gibidir.
Gerçekten kusuruma bakmayın ben tam olarak anlayamıyorum karmaşık geliyor. Babam SSK dan emekli işçi 9 bin küsür günü var. Bizim için hangisi geçerli oluyor ? Annem çalışmıyor bende öğrenciyim 21 yaşındayım.
Pardon,
işçi emeklisi olduğundan bağlanan oranda bir hata yok,
4a emekli maaşından hak sahiplerine bağlanan dul ve yetim maaşı bağlanma oranları:
Hak sahibi sadece eş: Hisse oranı 2/4 (sigortalı çalışması yoksa, emekli değilse 3/4).
Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse eş 2/4, çocuk 1/4.
Siz aylık alma şartlarını kaybettiğinizde, anneniz tekrar başvurduğunda %75 oranda bağlanır.
Şu ankinden farklı bir orana gelmez toplamda.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Pardon,
işçi emeklisi olduğundan bağlanan oranda bir hata yok,
4a emekli maaşından hak sahiplerine bağlanan dul ve yetim maaşı bağlanma oranları:
Hak sahibi sadece eş: Hisse oranı 2/4 (sigortalı çalışması yoksa, emekli değilse 3/4).
Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse eş 2/4, çocuk 1/4.
Siz aylık alma şartlarını kaybettiğinizde, anneniz tekrar başvurduğunda %75 oranda bağlanır.
Şu ankinden farklı bir orana gelmez toplamda.
Yani her halükarda yüzde 75 alıyoruz değil mi ? Yüzde 50 annem yüzde 25 ben. Ben yetim aylığı yaşından düşünce annem yüzde 75 alacak. Doğru anlamışım değil mi hocam. Son bir kere cevap verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
siklopentan rumuzlu üyeden alıntı
Yani her halükarda yüzde 75 alıyoruz değil mi ? Yüzde 50 annem yüzde 25 ben. Ben yetim aylığı yaşından düşünce annem yüzde 75 alacak. Doğru anlamışım değil mi hocam. Son bir kere cevap verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
hocam son bir kez cevap verebilir misiniz ?
Size %25 oranda yetim maaşı , annenize %50 oranda dul maaşı bağlanmış bunda bir hata yok.
Siz yetim maaşı alma şartlarını kaybettiğinizde, maaşını kesildiğinde, anneniz SGK na dilekçe ile başvurarak maaş bağlanma oranının güncellenmesini talep ettiğinde , %75 olarak maaş oranı güncellenir.