kredi kartı çalmakla suçlanıyorum
Merhabalar bugün karakoldan aradılar ve bir kredi kartı alışverişi gerçekleşmiş fakat benım adım telefon numaram geçiyor, ama alakam yok: bilişim Suçları savcılığına ifade vermeye gidin en kısa sürede dediler. kredi kartı sahibi benim adımı savcılığa vererek suç duyusunda bulunmuş sınıf öğretmenliği son sınıfım ne çıkar bu durumdan? ifadeden sonra mahkeme olurmu ve mahkeme olsada kredi kartı sahibi gelirmi ? onunla konuşup açıklayabilirim herşeyi ve ne kdar sürer mahkemeler vb hemen bitermi ( ayrıca sicilim lekelenirmi okul biticek atanamam yoksa?
Cevap: kredi kartı çalmakla suçlanıyorum
alakan yoksa bu ne panik anlamadım. alakanız yoksa da sahibine ne açıklayacaksınız ?
suçunuz sabit ve kanıtlanabiliyorsa da adli para cezasına çevrilen bir ceza alırsınız ve sicilinize işler.
aynen ben de anlamadım. onunla konuşup açıklayabilirim herşeyi demişsiniz alakanız yoksa neyi açıklayacaksınız? telefon numaranız geçiyormuş orasını da anlamadım. Hadi IP adresi olsa olabilir, bazı durumlarda teknik sebeplerden IP den adres tespitinde hata olabiliyor insanlar hiç alakaları olmadığı olaylar ile suçlanabiliyor, sonra başka delillerle aydınatılabiliyor da sizin durumda yardım almak için daha detaylı yazmanız lazım.