Hurda yada ortada olmayan araçların kaydının düşürülmesi hakkında bilgi ihtiyacı
Merhaba. Şirketimize ait toplam 3 adet ortada olmayan parçalanmış ve hırsızlar tarafından hurdaya verilmiş kamyonumuz vardı. 2009 yılında şirketimiz krize girince bu araçlar da haliyle unutuldu ancak araçların kaydından dolayı alacaklı firmalar üzerlerine haciz koydu. Tabi bununla beraber diğer gayrımenkul lerimizede koydular. Buraya kadar sorun yok. Yanlız şu anda çıkan yasaya göre (7020 olarak adlandırıyorlar) araçların olmadığı trafik tescil tarafından 5 yıllık geçmişine bağlı olarak kontrol edildiğinde tespit edilirse araçların kaydının düşeceği belirtilmiş, burada tek sorun 3. şahıs haczi. Bu konudaki en büyük sıkıntım 3. şahıs haczi değil aracın aynından doğan borçlar 50bin tl yi geçmiş durumda ve ben bunları durduramıyorum. Araçların olmadığını ispat ve bu araçları bu şartlarda ortadan kaldırmak tescil kaydını düşürmek için bildiğiniz bir yol yöntem varsa yardımınızı ve bilginizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Cevap: Hurda yada ortada olmayan araçların kaydının düşürülmesi hakkında bilgi ihtiyacı
Öncelikle şunu sorayım Tam olarak anlaşılmadı ama bu araçların üzerinde 2012 tarih ve sonrası ile ilgili hiç işlem varmı.birde şirketiniz resen mi kapandı
Cevap: Hurda yada ortada olmayan araçların kaydının düşürülmesi hakkında bilgi ihtiyacı
Merhaba. Şirket resen kapalı değil şu an için aktif konumda. 2012 ve sonrasında açılan yeni haciz dosyası yoktur sanırım ancak yenilemeler olduğundan aktif haciz görünüyor. Hukuki olarak araç havizlerinin 6 ayda bir yenilenmesi gerektiğini aksi halde haczin kaldırılmasının dilekçe ile mümkün olduğunu biliyorum ancak, yenilemelerden dolayı arada boşluk yakalayamıyorum. Sorunum net olarak şu; araçlar fiziki olarak ortada yoklar. Hurdacılar tarafından oldukları yerde parça parça sökülüp yok edildiler. Ortada olmayan araçların üzerine her dönem bandrol borcu ve yenilenerek haciz geliyor. Buna engel olamıyorum. Yeni çıkan 7020 nolu yasadan da hacizler dolayısıyle faydalanamıyorum. Araçların tescilini nasıl kaldırabilirim. İlginiz için teşekkürler.
Son olarak haciz koyan kurumları da sorabilirmiyim