Cevap: HAGB , Ehliyetsiz Araç
İkinci yakalanışınızda çıkan miktar 1,00 (bir) promil üzeri ise yeniden trafik güvenliğini sokmaktan ceza alırsınız. Aynı zamanda dosya ilk olayda HAGB veren mahkemeye gönderilir ve bu mahkeme de açıklanması geri bırakılan hükmü açıklar.
Hükmün acıklanması için ikirci suçun mutlaka yaralama, hırsızlık vb olması gerekmiyor. Bu da kasıtla işlenen bir suçtur.
Yok hocam şunu demek istedim hükmü ertelenmiş biri alkolsüz fakat ehliyetsiz yakalandığında hemen savcılığa mı gönderilir ?
Gönderilirse ertelenen hüküm açıklanır mı ?
Yoksa savcı ceza yazıp gönderir mi ?
Şundan soruyorum ehliyetsiz olarak araç kullanmak mecburiyetinde kalıyorum.
İlk ceza yüksek promil nedeniyle trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan verilen ADLİ CEZA. İkinci ceza ise sürücü belgesiz araç kullanmaktan 2918 s. KTK 48. maddeden verilen İDARİ CEZA. Böyle bir durumda verilen HAGB na dair kararı etkilemeyeceği düşünüyorum.
Olmaz. 5 yıl sonra ehliyeti tekrar ehliyet sınavına girerek alabilirsin. ayrıca tüm vasıtadan yedigin trafik cezalarını ödemelisin. borcu yoktur yazısı alıp emliyetten öyle alıyorsun ehliyeti
Bu mesaj emircanrentacar.com sitesinden araç kiralama ankara aracılığı ile gönderildi.
Salladin emircanrentacar bu adam mahkemeye düştüyse 1.00 promilin üzeri alkolluyken yada 0.20 promil ve uzeri alkolluyken kaza yaptığı tespit edilerek islem yapilmis ve sonuc olarak trafik guvenligini tehlikeye sokma KTK nun 179/3 maddesi gereği islem yapılmıştır.Surucu belgesini 6 ay 2 yıl 5 yıl olarak alınmış olabilir 6 ay kaptirdiysa sure bitiminde direk surucu belgesini emniyetten yada jandarmadan teslim alabilir. 2 yıl kaptırdıysa sürücü davranislari gelistirme merkezine gidip orada gerekli belgeyi aldiktan sonra surucu belgesini alan kuruma teblig ederek alabilir 5 yil kaptırdıysa psikolojik sonucu surucu belgesini alabilir.Ehliyet sınavina girmesine gerek yok.Yedigi cezalari odemis olmasi lazim sadece.Diger konu daha bunda. 4 5 sene once surucu belgesiz yakalanan sahislar kolluk tarafından adliyeye sevk edilir burada adli para cezasi kesilirdi bu degisti ve kolluk simdi direk kendisi idari para cezasını yazip gonderiyor yani adliyeye savciliga sevk edilen bir evrak vs yok.Iciniz rahat olsun hagb karari bozulmayacak
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi