Bimer şikayetin de gizlilik esası
Öncelikle herkeze saygılar ben BİMER e yapmış olduğum bir şikayet te ilgili kurum şikayetçi olduğum kuruma dilekcemi iletip gizlilik esaslarına uyulması ricasinda bulunmuş lakin kurum bu dilekcemi olduğu haliyle yani isim adres telefon numaraları dahil tüm bilgilerimle birlikte şikayetçi olduğum kişilere vermiş hukuken nasıl bir yol izlemeliyim ilgili kurumu dava etmeyi düşünüyorum bana bu konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum
Cevap: Bimer şikayetin de gizlilik esası
BİMER'in tek yaptığı dilekçenizi ilgili kuruma havale etmektir. İlgili kurum resmi bir kurum ise BİMER yerine idari yargı yolu en iyisidir.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim evet resmi bir kurum bir devlet üniversitesi hastanesi oradaki bir durum hakkında şikayetçi olmuştum fakat hastane yönetimi şikayete maruz kalan kişilere dilekçemi vermiş
Türkiye'de işler böyle yürütülmeye çalışılır. Bir kurumu üst bir makama şikayet edersiniz, dilekçenizi şikayete ettiğiniz kuruma gönderirler.
Oysa nedir yapılması gereken? Şikayet yerindemi değilmi diye araştırıp yerinde bulunursa derhal gereğini iyapmak ve şikayetçiye bilgi vermek. Doğal olarak şikayet edenin beklentisi budur. Ama başta da dediğim gibi işler asla böyle yürümez.
Deve misali her yeri eğri, doğru yeri var mı ki?
Üzücü bir durum maalesef peki şu durumda hukuken ne yapmalıyım şu anda ne zaman kapımı çalışacak diye bekliyorum benim bilgilerimi bu kişilere vermesi kanunen normal midir
işte ülkemizde böyle bir acayiplik var, illa ki şikayet edeni alenen söyleyecekler sizi şu şikayet etti diye, yoksa olmazzz... ben de ptt yi şikayet etmiştim, hergün posta getiren postacıyla bozuştuk, işin bu kısmı da var, şikayet edeceksen sonucuna katlanacaksın diyor devletimiz...