BANKA Taksitlendirilmiş Borç Araca Yakalama Konması
Merhaba;
18 AY Önce Bankanın 444 Lü Numarasından Arandım. Faiz İndirimine Gittiklerini Ödeme Planı Yaparak Yardımcı Olacaklarını Söylediler.
Ödeyebileceğim Miktarı Konuşarak 320TL * 30 ay Olarak Taksitlendirdim. (Daha Öncesinde Ödemeler Yapılmış Kalan Tutar Üzerinden Bu Şekilde Anlaşılmıştır)
Taksitlerin Tutarı Her Ay İcra Dosyasına Yatırıldı.
geçen ayın 13. ünde Aracıma Yakalama Koymuşlar.
Eşim Hamile Hastaneye Gider İken Yolda Trafik Polisi Çevirdi ve Arabanızda Yakalama Var Bağlayacağız dedi O Andan Sonra Yapılacak Bir Şey Olmadığından Aracı Bağlayarak Trafik Otoparkına Çekildi
444 lü numarayı arayarak neden böyle bir şey yaptıklarını sordum Sadece Ödeme Kolaylığı Sağladıklarını Bu Gibi İcra İşlemlerinin Devam Edebileceğini belirttiler Aracım İhtiyaç Olduğu İçin
Kalan Taksitlerin Tamamını Banka Hesabıma (Tutarı İlgili Bankadan Öğrenerek) EFT Açıklamasına (2012-dosya no kapama tutarıdır Diyerek Gönderdim.
İşlemin Yapıldığı Gün Cumaya Denk Geldi. Pazartesi Günü (773) TL Tahsil Harcını Yatırmam Gerektiğini Belirttiler (Ödemelerimi İcra Dosyasına Yaptığım İçin Tahsil Harcı Daha Düşük Çıkmalı idi Yada Tamamı Ödenmiş Olmalı) 16.10.2017 Tarihinde İlgili Tutarda İcra Dairesinin Emanet Hesabına (2012-Dosya No Tahsil Harcı ) Açıklaması İle Yatırdım. Aynı Gün İlgili Bankadan Mail Olarak Borcu Yoktur Yazısı Geldi Fakat
Bu Gün İtibari ile hala İcra Dairesindeki Dosyaya ilgili Banka Haricen Tahsil Edildiğine Dair Başvuru Yapılmamış. Dolayısı İle Aracım Üzerindeki Yakalama Kaldırılamıyor.
Gereksiz Yapılan Yakalama sonucunda 7 emin Otoparkı Her gün İçin otopark parası Yazmakta .
Kalan Taksitlerin Toptan Kapatılması dolayısı ile maddi sıkıntıya düşmem
Eşimin Hamile Olması ve Düşük Tehlikesi Olması (Hastaneye Ulaşımımı sıkıntıya sokması Gece Bir Durum Olduğunda Taksiye Binip Gitmem Kontrole Gitmez Zorunda Olduğumda Taksiye Binip Gitmem ) vb Sebepler İle Bankaya Maddi Manevi Tazminat davası Açmak İstiyorum
Konuda Yardımcı Olabilir misiniz Hangi Yolu İzlemeliyim.
Cevap: BANKA Taksitlendirilmiş Borç Araca Yakalama Konması
İlgilenen Tüm Arkadaşlara Teşekkür ederim
Sanırım Burayı Kullananların Çoğu Benim Gibi Sorunu Olanlar
65 Okunmaya Ulaşmış Ama En Azından 1 Kişi bile çıkıp yok alamazsın
Yada Konuya Cevap Verebilmek için Daha Çok Detay Gerekli
vesaire vesaire bir şey dememiş :)
Umudum Hukukçu Arkadaşların Gündüz Yoğunlukları dolayısı ile bakmamış olmaları Yarın Sabaha Belli Olur.
Tekrardan Her keze Teşekkürler.
Cevap: BANKA Taksitlendirilmiş Borç Araca Yakalama Konması
Bizim tazminat hukukumuza göre tazminat almanız söz konusu değil.Bankaya dava açarsanız bilir kişi, dava açma harcı vs. yatırıp kaybettikten sonra da karşı vekalet ücreti ödemeniz kesine yakın.Pek tavsiye etmem.