Promil cihazına üflememek,alkollü araç kullanmak ikisi bi arada
2 ay önce bazı sebeplerden dolayı alkol kontrolünde promil cihazına üflemedim.Memurlar ile Hastaneye gidip orada üfledim alkollü çıktım.Hiç bir evrak imzalamadım.Ehliyetim alınmadı.
Aradan 1-2 hafta sonra trafik uygulamasına girdim ehliyet ruhsat kontrolünde ehliyetimin iptal edildiği bu sebeble aracı bağlayıp sürücü belgesiz araç kullanmaktan bana ve araç sahibine cezai işlem uyguladılar.Ehliyetim elimde ehliyetsiz mişim meğer :)
Sonrasında öğrendiğim kadarıyla 2 sene 6 ay ehliyetim iptal edilmiş.
İlk kez alkollü yakalandım.
Olay günü trafik ekipleri haberim olmadan 6 ay alkolden 2 senede üflememekten iptal ettirmiş.
Sorum şu ki hem 6 ay alkolden hemde 2 sene üflememekten ceza yazılması saçma değil mi?
İptal edilebilir mi 2 sene olan ceza ilk kez yakalandım.
Ayrıca işsiz kaldım Ehliyetimin uzun süre alınması nedeniyle. Şimdiden teşekkürler yönlendirmeniz için
Cevap: Promil cihazına üflememek,alkollü araç kullanmak ikisi bi arada
İlk kez alkollü yakalanırsanız ehliyetinize 6 ay ikinci yakalanışta 2 sene el konuyor. Yani alkollü olduğunuz için 6 aylık uygulama doğru.
Görevini yapan trafik memuruna muhalet ettiğiniz ve üflemeyerek uygulamaya karşı çıktığınız için 2 senelik men kararı da doğru.
yani aldığınız ceza kanuna yönetmeliğe uygun. alkollü araçla yakalandığınız zaman bir şey imzalamanıza falan gerek yok zaten. oradaki görevli memurların tutanağı yeterli oluyor. Trafik kazası gibi değildir alkol kontrolü.
İptal için elbette mahkemeye başvurabilirsiniz. Ancak bir sonuç alabileceğinizi sanmam. Sonuçta hem alkollüsünüz , hem de karşı koyuyorsunuz.
Alkollü olarak kullandığınız araç ticari araçmıydı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Alkollü olarak kullandığınız araç ticari araçmıydı?
Hayır hususi aracım
- - - Updated - - -
Teşekkürler