Merhaba herkese iyi çalışmalar.2016 Ağustos ayında çalışmaya başlamış olduğum iş yerinde birçok probleme rağmen 1 yılı geçirdim.Haftanın 6 günü günlük 12-15 saat mesaisiz çalışmalara rağmen gece ve hafta sonu da dahil olmak üzere her çağrıldığım da gittim.Dün akşam 19:15 civarı işten eve geldiğimde telefonum mesai saati dışında işveren tarafından defalarca aranmış aramayı görüp geri döndüğümde neden açmadığımı sorduğunda arkadaşımın düğünü için hazırlandığımı telefonumun sessizde olduğunu ve görmediğimi görünce aradığımı söylememe rağmen bağırmaya başlamış ve iş olduğunu eğer gidip yapmazsam hafta içi gelip istifa dilekçemi imzalamam gerektiğini söylediğinde, özel işlerimin olduğunu işyerine dönemeyeceğimi ve imza atacağımı söyleyince şahsıma ve aileme hakaret etmiştir.Sigortam işe başladığım tarihten deneme süreci adıyla 50 gün sonra başlamış olmasına rağmen 1 yıl 1 ay kadar aynı işyerinde sigortalıyım.İşveren benden hiçbirşey talep etmiyorum işyerinde alacağım yoktur yazan istifa dilekçesini imzalamamı bekliyor.Sormak istediğim konunun içerisine hakaret girdiği için istifa edeceğim zorunlu olarak.İhbar ve kıdem tazminatımı alabilmem için ne gibi bir yol izlemeliyim ? Eğer iş yerine 3 gün süre ile gitmezsem çıkartılabiliyorum o yüzden ilk olarak noterden konu ile ilgili onaylı istifa ve ihtarname göndermem gerekir mi ? Bu gibi durumlar da yapılan konuşmalarının kayıtlarını talep edebiliyormuyuz ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.İyi çalışmalar