Borç Ödenmesine Rağmen Banka Sistemlerinde İcra Dosyası Açık Görünüyor
Sayın Üstadlar,
2013 yılında babam benden habersiz Garanti Bankası'ndan adıma ek kart çıkartmış. Borç ödenmediği için icraya verilmiş (Afyonkarahisar 6. İcra Müdürlüğü). Ben kendi adıma olan borcu kapattım ve icra düşürüldü. 2 gün önce Ziraat ve Halkbankası'na kredi çekmek için gittiğimde açık dosyamın olduğunu söylediler. Şuan asıl kart sahibinin borcu hala daha takipte. İlgili konu avukat değiştirmiş. Ben borcumu Afyonkarahisar'da çalışan avukata ödemiştim. Şuan elimde borcun kalmadığına dair ibraname var. Garanti Bankası "sizin adınıza herhangi açık dosya görünmüyor" diyor. Diğer bankalar ise bunu görebiliyor. Elimde ibraname olmasına rağmen dosya hala daha açıkta. Bunun sebebini ve ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Mustafa
Cevap: Borç Ödenmesine Rağmen Banka Sistemlerinde İcra Dosyası Açık Görünüyor
İcra dosyasının açık olması değil, icra takibine girmiş olduğunuzu gördüklerinden bahsetmişlerdir.
Borcu ödemiş olsanız da, bir kez icra takibine girmiş olduğunuzu görebildikleri için değerlendirmelerinde olumsuzluk olarak karşınıza çıkması normal bu durumun.
Garanti bankasında dosyanızın kapanmış, artık borcunuz olmadığı çok net görülse dahi, kredi başvurusunda bulunsanız o bankaya , onlar da aynı sebeple olumsuz olarak değerlendireceklerdir başvurunuzu.
Cevap: Borç Ödenmesine Rağmen Banka Sistemlerinde İcra Dosyası Açık Görünüyor
Siz borcu avukata ödemişsiniz avukat da bankaya ödemiş ama icra dairesine bildirmediği için açık görünüyor. İcra dairesine ibraname ile gidip borcu ödediğinizi kaydınızın kapanmasını isteyin.