Yeni satın aldığım evin yeni elime geçen geçmişe yönelik belediye borcu
Merhabalar ,
1 Eylül 2017 tarihinde bir ev satın aldım. Bu evin bulunduğu bölgede arazilerin yapısı yeniden çiziliyormuş. Tapu dairesi bana siteden yol geçtiğine dair bir kağıt imzalattılar.
Yarın dava açmayayım diye. Buraya kadar sorun yok. Evi aldım yerleştim. 15 Ekim 2017 tarihinde belediye sitemize geldi yönetime geçmiş 3 yıllık işgaliye bedeli 150 000 TL bedelli işgaliye bedeli tebligatı yaptılar.
Şimdi bu site 10 yıllık bu geçmiş döneme ait borç benimi eski sahibini mi bağlar ? Ben üstüme düşen 3000 TL daire başı borcu ödemek zorundamıyım.
Bu konu çok ilginç ev satın alıyorsunuz borcu yok yazısı veriyor belediye sonra aradan 40 gün sonra geçmiş dönem borç tebligatı yapılıyor. Belediye meclisi yeni karar vermiş geçmişe yönelik ceza kesmiş.
Bu konuda desteğinizi rica ederim.
Teşekkürler.
Cevap: Yeni satın aldığım evin yeni elime geçen geçmişe yönelik belediye borcu
Dostum senn evi alırken belediyeden borcu yoktur evragi almadin mi ?
Ama aldığını söylüyorsun.
O verilen evrağın tarihinden sonra eğer borç geldiyse o evrakları itiraz edebilirsin.
Ancak borcu yokturdan önce geldiyse evrak ödemek zorundasın.
2-) eskiye donuk demissin borç var diye.
Senin evi aldigin tapu tarihi elektrik su aboneliği vb evrakların yokmu ?
Eğer varsa bunları da birleştirerek itiraz etmeni tavsiye ederim borcu benim fikrimce ödemene gerek yok.
Eğer ki itirazını kabul etmezlerse sağlam bilgili bir avukatla beraber hukuki süreç başlayabilirsiniz. Yani dava acabilirsin.
saygilarimla