Cevap: Ehliyete El Konulması
Niye aracı sizin kullandığınızı iddia ettiler buna makul bir açıklamanız olmadıkça şansınız sıfır.Ne kuzeninizi ne sizi tanıyan nerden gelip nereye gittiğinizi dahi bilmeyen kişilerin aynı ağızdan durup dururken bu yalanı söylemeleri hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi bir mahkeme durumunda da inandırıcı bulunmaz.İftira attılar gibi bir açıklama yapsanız(dediğim gibi bu insanlar hayatlarında sizi ilk kez görmüş) böyle söylemeleri kendi kötülüklerine çünkü kazaya karışan alkollü olduğu için sigorta karşı tarafın ödemesinde de sıkıntı çıkaracak.Yapılabilecek en yanlış şekilde hareket edildiğini düşünüyorum.Madem yaralı yok olay yerinde sorun çözülebilir, aracı yaptırmayı teklif edebilirdiniz(Tutanak tutup suçu üstlenerek sigortaya ödetmek veya hatta cebinizden).Gene yaralı olmadığı için yazıyorum olay yerinden ayrılsanız en fazla kaza yerini terkten ceza yerdiniz(şu anki yediğiniz cezanın 10 da biri değil ehliyete de bir şey olmayacak).Hadi ille polis geldi üfleyip 6 aylığına ehliyeti verebilirdiniz.Olabilecek en yanlış şekilde davranılmış.Bundan sonrasında çok yapacak bir şey yok.Çünkü her ben sürmüyordum diyene tamam dense zaten kimse alkollü araç kullanımından ceza almaz.Bir avukatla debelenip 3-5 bin TL harcayıp yürüyebilirsiniz belki ama şansınızın çok az olduğunu söylemek gerekli.3 bini de geçtim 2 yıl ehliyetsizlik sürekli araç kullanan biri için parayla ölçülemeyecek kazar berbat bir durum.Geçmiş olsun.