Sanalpazar Alışveriş, satıcı ödeme alamamış kredi kartı ödemesini çek bana gönder diyor.
Sanalpazardan ürün aldım. Kredi kartından ödemeyi yaptım ,satıcı ürünü gönderdi. Kontrol ettim üründe sorun yok ödemeyi onayladım. Sanalpazar havuzdaki parayı satıcıya aktarmamış. Satıcı rahatsız ediyor paramı alamadım bankayı ara kredi kartı ödemesini geri çek bana ödeme yap. Hem ürünü teslim aldım sonra ödemeyi geri çekecem sanki siteyi dolandırır gibi. akıl veriyor.
Daha önce bir kere ödeme yaptım satıcı satışı iptal etti. 10 gün sonra kartıma iade ettiler. Tekrar satın aldım. Ödeme alamamış böyle akıl veriyor dolandırıcılık yap der gibi. Düşünceniz Teşekkürler
Cevap: Sanalpazar Alışveriş, satıcı ödeme alamamış kredi kartı ödemesini çek bana gönder diyor.
Cevap: Sanalpazar Alışveriş, satıcı ödeme alamamış kredi kartı ödemesini çek bana gönder diyor.
yani bana verdiği akıl dolandırıcık yap der gibi. ben kendi yükümlülüğümü yerine getirmişim ,kendisi de getirmiş ama aradaki firma yerine getirmiyor ve madur durumda. Bir kaç telefon numarasından mesajlarla baskı ve rahatsızlık vermeye başladı. Sözlü ve mesaj yoluyla verdiği rahatsızlık artarsa nereye başvurmalıyım? Teşekkürler
Alıcı ve satıcı edimlerini yerine getirmiş. Tahsil edilemeyen alacak, satıcı ile aracı site arasındadır. Satıcı, alacağı için site ile muhatap olmak durumundadır, sizinle değil. Bu şekilde söyleyin.
ödemeyi bi kaç gün içinde alır. dediğine uyarsanız her halükarda bi kaç gün içinde o ödemesini alır birde sizden bu yolla para alırsa 2 kat kazanmış olur. sanalpazar üyeliğinizi banlar size dava açar . vaktiyle aynı şehirde yaşadığım bir satıcıdan bir ürünü elden aldım ve anında onay verdim. şüpheli işlem olarak gördüler. satışı iptal edip beni ve satıcıyı banladılar. vatandalık numaramda kayıtlı olduğu için halada alışveriş yapamıyorum. yani sanalpazarın şakası yoktur.
Siteye üye olurken satış sonrasında bedelini ne zaman ne şekilde alacağını bilerek üye oluyor sonuçta.
Sizin ödemeyi yaptığınızı, onayladığınızı da biliyor. Bundan sonraki kısım artık aracılık eden siteyle görüşmesi gerektiğini söylemenizden ibaret. Çok rahatsız ederse savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
bilgi ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Eğer kartınızdaki ödeme iptal olmuşsa; sizden ödeme isteyebilir; aracılar bu konuda elini suya sabuna vurmaya hevesli değildir.
Eğer kartınızdan ödeme çıkmışsa; bundan sonraki işlemleri sizinle değil aracı ile yapması gerekir. Burada aracı olan yer sağlayıcı Sanalpazar firmasıdır.