Mahkeme kararını uygulamamanın cezası nedir?
Almış olduğum disiplin cezasını iptal ettirdim.Yargılama giderleri olan 220 tl nin tarafıma ödenmesine karar verildi.Ben bimer üzerinden dilekçe ile iban numaramı ve paramın ödenmesini belirttim.Bu noktadan sonra kaç gün içinde paramın hesabıma yatırılması gerekiyor..Eger yatırılmazsa ne yapmalıyım? Bunun suçu nedir tekrar bimer üzerinden suç duyurusunda bulunabilir miyim savcılığa yada icraya mı vereyim.
Sadece kaç gün içinde yatırılması gerektiğini merak ediyorum.Eğer bu süre içinde yatırılmazsa işlemleri başlatmam için cevaplarınıza ihtiyacım var.
Mahkeme kararı uygulanmadığı için kim ceza alır? ve cezası nedir
Cevap: Mahkeme kararını uygulamamanın cezası nedir?
Burada suç oluşmaz.
Alacağın tahsili için önce davaya taraf olan idareye (BİMER'e değil) başvurmak gerekebilir.
Başvuru sonucunda ödeme olmazsa icra takibi yapılabilir.
<Her şey için BİMER'e CİMER'e başvurmak doğru olmadığı gibi bu merkezlerin amacına da uygun değildir.>
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Burada suç oluşmaz.
Alacağın tahsili için önce davaya taraf olan idareye (BİMER'e değil) başvurmak gerekebilir.
<Her şey için BİMER'e CİMER'e başvurmak doğru olmadığı gibi bu merkezlerin amacına da uygun değildir.>
teşekkürler başvuru sonucunda kaç gün içinde para yatırılmazsa icraya verme hakkım var buradaki süre önemli benim için
Mevzuatta idareye IBAN numarası bildirilmesi koşulu aranmaktadır. Ancak belirli bir süreye rastlamadım. Birkaç gün içerisinde yatırılmazsa icra takibi başlatabilirsiniz. Bunun gereğini yerine getirmeyen, geciktiren, savsaklayan kamu görevlisi bence görevi kötüye kullanma suçunu işlemiş olur. Savcılığa başvurabilirsiniz ancak sonuç alma ihtimaliniz yok gibidir. Şablon şekilde "isnat edilen suç sübut bulmadığından....! şeklinde bir cevap alacağınız kesin gibidir.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Mevzuatta idareye IBAN numarası bildirilmesi koşulu aranmaktadır. Ancak belirli bir süreye rastlamadım. Birkaç gün içerisinde yatırılmazsa icra takibi başlatabilirsiniz. Bunun gereğini yerine getirmeyen, geciktiren, savsaklayan kamu görevlisi bence görevi kötüye kullanma suçunu işlemiş olur. Savcılığa başvurabilirsiniz ancak sonuç alma ihtimaliniz yok gibidir. Şablon şekilde "isnat edilen suç sübut bulmadığından....! şeklinde bir cevap alacağınız kesin gibidir.
Teşekkürler karavelioglu hocam. Bimer e-dilekçe olarak kabul edildiği için iban numaramı oradan yazarak dilekçemde bildirdim.1 ay beklemeyi düşünüyorum.Burada görevi kötüye kullanma suçunu İl Emniyet Müdürlüğünün avukatı mı işlemiş oluyor sonuçta mahkeme kararları ona tebliğ ediliyor.Sorumluluk kimde acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Burada suç oluşmaz.
Teşekkür ederim bimer aracılığı ile talebim idareye iletilmiş.