Tüketici hakem heyetinin lehime verdiği karara itiraz edilmesi
Merhaba arkadaşlar lehime çıkar karar sonucuna kargo şirketi itiraz etti ve olay tüketici mahkemesine taşındı bilgisayarımı servise göndermiştim kargodayken kırılmış ve tamirini ne lenova şirketi ne de ups kargo karşılamadı şimdi mahkemede ne tür bi yol izlemem gerekli barodan avukat talep etmelimiyim öğrenciyim tamir tutarı 2000 tl civarı mahkemeye kendim katıldığımda ne tür bi hazırlık yapmam gerekli bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
Cevap: Tüketici hakem heyetinin lehime verdiği karara itiraz edilmesi
Ürün satınaldığınız yerden size gelirken mi hasar gördü yoksa servise gönderdiniz de oraya giderken mi, yoksa servisten dönerken mi?
Bilgisayarım kargo ile garantiye giderken hasar aldı servis eline geçince fotoğraflarını göndermiş elimize hasarlı geçti diye
Tüketicilerin korunmadığına dair, mevzuatın sadece bir aldatmaca olduğunu ispat eden bir başka vak'a daha.
Siz o ürünü kargoya verirken büyük olasılıkla kargo tarafından farkında olmadan size şöyle bir yazı imzalatılmıştır;
"Kargo ambalajı yetersiz görülmüştür, gönderici bu durumun farkında olarak ve tüm sorumluluğu alarak paketi bu şekilde göndermeyi kabul etmiştir". Ayrıca ürün zaten artık sıfır olmadığı için sigortasız taşınmıştır.
Ek olarak, servis firmaları da mevzuatın bu aldatmacalarla dolu olmasından faydalanarak gelen kargoları zerre kadar umursamazlar. Teslim alırlar, hasarlı olduğunu iddia ederler. Yani ürün kargoda mı kırıldı, servisin elinde mi kırıldı o bile belli olmaz. Tabii genelde kargoda kırılır, fakat servis firmaları dediğim gibi kanun koyucuların kendilerine sağladığı faydalar nedeniyle o kadar umursamazdırlar ki; asla hasar tutanağı tutturmazlar. Sadece paketi size geri gönderirler, kendi başınızın çaresine bakın diye.
Peki tuttursalar ne olur? Bomba da bu zaten; yine bir şey olmaz. Çünkü bu sefer de kargo firması "ürünü zaten kırık olduğu için servise gönderiyor" iddiasını atar ortaya. O konuda da ayrı mevzuatlar var fakat göz boyamak için olduğunu söylemiştim değil mi?
Sonuç itibarı ile özetlersek;
1- Ürün sıfır olmadığı için kargo firması sigortasız taşıma yaptı.
2- Aynı gerekçe ile kargo firması size "tüm sorumluluk bana aittir" şeklinde bir kağıt imzalattı.
3- Servis ürünü teslim aldı, hasar tutanağı tutturmadı ve ürün hasarlı olduğu için sorumluluk kabul etmeyip size geri yolladı.
4- Ürün size geri dönünce kargo firması "kutuya kırık koymuşlar" diyerek işin içinden sıyrıldı.
Şu an teamüle göre yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
Sizin elinizdeki tek argüman şudur; taşıyıcı firma taşınanın niteliğini incelemek zorundadır. Yani kutuya kırık olarak konmuşsa kargo firması bunu baştan biliyor olarak tutanak altına almış olmalıydı. Tabii onlar da karşılığında "biz muayene ettik ambalajın yetersiz olduğunu söyledik, müşteri yine de taşınsın sorumluluk bana aittir diyerek bunu imzaladı" diyecektir. Siz de buna karşı şu argümanı öne sürebilirsiniz; imzalatılan belge matbu bir evrak olup muayene yapılmadan herkese standart olarak imzalatılıyor.
Bu şekilde bir çekişme ile bir ihtimal sonuç alabilirsiniz.