Dava açıldıktan sonra yatırılan tazminat hakkında.
Merhaba...
Ben öz abimin yanında yaklaşık 7 yıl çalıştım çalışma sistemi resmi tatiller hep kendisinin koymuş olduğu sistem di.. yasal hiç bir şeye uyuşmuyordu...
Ailevi sebepler yapmış olduğu haksızlıklar yüzünden işten ayrıldım.
Tazminat olarak ta 30 bin tl de anlaştık.
Bana elden 15 bin tl verdi. Sonra da anlaşmadan vazgeçti sana daha 5 bin tl daha vericem daha da vermicem dedi. Total de 20 bin tl yani.
Araya babamı bile soktu bende hakkım ne ise alırım dedim. Sonra mahkemeye vereceğimi söyledim sanırım blöf yaptığımı sandı. Verirsen ver dedi.
Sonra arkadaşımın tanıdığı bir avukat ile anlaştım.. bana 45 bin tl yakin bi para alabilecegimi söyledi e devletten dava açıldığını görmüş olacakki dava açıldıktan 7 gün sonra parayı hesabıma yatırdı.
Şimdi tek kafama takılan sorun şu.
Avukatım bana dava açıldıktan sonra yatırılan ve elden alınan paranın bir hükmü olmadığını ve yeniden 45 bin tl yakın parayı ödemek zorunda olduğunu söyledi.
Bankaya yatan kısmı kesin onum tarafından alabilecegini ama elden aldığımı hiç bir hak talep edemez dedi.
Ben ne aldım ise geri ona vereceğim ama tekrar bu diyaloğa girmemek için mahkemede bu parayı aldigimi belirtmesini mahkemenin ona göre karar vermesini rica ettim avukatimdan.
ilk defa mahkeme ile bir işim oldu oldukça tecrubesizim avukatım sağolsun herşeyi anlattı ama kafama bunlar takıldı..
Rahatsız etmemek adına avukatıma da herşeyi sormak istemiyorum nihayetinde bi benle uğraşmıyor.
Siz tecrübe sahibi abiler den yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Dava açıldıktan sonra yatırılan tazminat hakkında.
Abiniz anlaştığınız parayı ödediyse avukatınızla da görüşüp ücretini ödeyin veya abinizden ödemesini isteyin davadan bu şekilde vazgeçin derim üç günlük dünya için abinizle hayat boyu sürecek husumet oluşturmayın.
Cevap: Dava açıldıktan sonra yatırılan tazminat hakkında.
Size katılıyorum engin bey.
Ama mahkemeye vermeseydim parami yatırmayacaktı adam nerdeyse 50 trilyonluk paraya sahip avukatlık parasinida zaten benim vermemi istedi bende şeriatın kestiği parmak acımaz mantığı ile davayı sürdürdüm. Karşınızdaki aynı anne babadan da olsa bencil olunca yapacak da baska seçenek kalmıyor.