Basit yalarama ve hakaret
Öncelikle merhabalar bundan 2 sene önce birisi ile tartıştım benim yanımda 2 kişi vardı onun yanında bir kişi sadece küfürleştik bir mekanda idik hemen araladılar fiziki herhangi bir temas olmadı benim kolum morardı insanlar aralarken onun ise elinde bi kanama olmuş ama herhangi bir temas olmadı daha sonra polis geldi gittik ifade verdik bizde onlarda şikayetçi olduk daha sonra iki tafafta şikayetten vazgeçti ama kamu davası olarak devam ediyor . En son mahkemeye gidemedim bu davanın sonucu ne olur ve avukat desteği almalıyım ? Nasıl kapanır dava ? Şimdiden çok teşekkür ederim .
Cevap: Basit yalarama ve hakaret
Davanın gidişatı hakkında fikir sahibi olmak için mahkeme dosyasını incelemek gerekir.
Davayı takip etmenizde, önceki celse tutanaklarını mahkeme kaleminden alıp bir sonraki celseye gitmenizde fayda var.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Davanın gidişatı hakkında fikir sahibi olmak için mahkeme dosyasını incelemek gerekir.
Davayı takip etmenizde, önceki celse tutanaklarını mahkeme kaleminden alıp bir sonraki celseye gitmenizde fayda var.
Eğer iki tarafta sikayetinden vazgeçti ise iki tarafa da kamu davası sonucu 1500 TL ser ceza kesilir.
Merhabalar! Eşimle Ağustos ayında tartışmamız sonucu jandarmadan aman dilemiştim. O anın verdiği korku ve panikle ne yapacağımı bilmiyordum. Şimdi adımıza Aralık tarihli mahkeme var. Şimdi eşimle aramızda bir sıkıntı yok, eskisi gibi her şey güzel. Ne olacak ne bitecek bir fikrim yok... Şöyle de bir durum var: Eşimin, alacak verecek yüzünden alacaklı olduğu akrabasıyla mahkemesi var. 1.mahkeme yapıldı; akrabası "şikayetçi değilim" diye hakime belirttiği halde mahkeme bu aya ertelendi ve hakim ceza veririm demiş. Şimdi bu mahkeme en başta belirttiğim bizim davanın sonucunu etkiler mi? Bu iş ilk kez başıma geliyor şimdi çok çok pişmanım; o anın verdiği psikoloji ve atraksiyon yüzünden böyle vesvese içinde durmak hiç iyi bir şey değil! Bana-bize lütfen yol yordam gösterin. Eşim hapise girer mi? Vicdanen çökmüş durumdayım. Eşimi çok seviyorum çocukların başından eksik etmesin Allahım.