Resmi Evrakta Sahtecilik suçu Hk.
Merhaba değerli forum üyeleri ,
Bir forex menkul degerler firması hesap açilisi sırasında benim tarafımdan alınmayan , kendilerinin düzenlediği ikametgah evragini dosyama koymuş.
O tarihte ikametgah almadigimi bimer den dogrulattim , ve sahte evrak fotokopi olarak elimde mevcut.
Ben bu şirkete bu suçu işlemekten hangi davayı açabilirim ? , Bu dava sonucunda zarara ugradigim 5000 USD meblağı bu şirketten tazmin edebilir miyim ?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
Cevap: Resmi Evrakta Sahtecilik suçu Hk.
İkametgah belgesi ile ettiğiniz 5000 $ zarar arasında maddi ilişki var mı?
Dolaylı olarak bağlantılı , sahte evrakla hesap açıldığı için yapılan işlemlerde geçersiz olabilir diye düşünmüştüm
İşlemleri siz yaptıysanız kaybettiğiniz parayı geri getiremezsiniz.
Yani foreks şirketi sizin adınıza sahte bir hesap açmış, ama o sahte hesapta sizin paranız gitti.
Madem hesap sahte idi, neden işlem yaptınız ki o sahte hesapta?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Yani foreks şirketi sizin adınıza sahte bir hesap açmış, ama o sahte hesapta sizin paranız gitti.
Madem hesap sahte idi, neden işlem yaptınız ki o sahte hesapta?
Merhaba , sahte evrak olduğunu 1 yıl sonra öğrendim
- - - Updated - - -
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İşlemleri siz yaptıysanız kaybettiğiniz parayı geri getiremezsiniz.
Evet ben yaptım , asıl istediğim bu firmanın cezalandırılması sadece bana yaptıklarını düşünmüyorum
Şirket size hesap açmış ve siz de bu hesabı kullanarak oynamışsanız, o evrağı sizin verdiğiniz, dolayısı ile evrakta sahteciliği sizin yaptığınız düşünülecektir kanaatimce.
Eğer siz hiç oynamasaydınız, o zaman bir başkasının bu sahte evrağı yapmış olabileceği düşünülebilirdi.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Şirket size hesap açmış ve siz de bu hesabı kullanarak oynamışsanız, o evrağı sizin verdiğiniz, dolayısı ile evrakta sahteciliği sizin yaptığınız düşünülecektir kanaatimce.
Eğer siz hiç oynamasaydınız, o zaman bir başkasının bu sahte evrağı yapmış olabileceği düşünülebilirdi.
Bu ihtimale karşı bimere başvurdum , benim almadigima dair cevap geldi
Alıntı:
brktryk rumuzlu üyeden alıntı
Evrak resmini görebilir miyim eğer muhtarlıktan alınırsa kayıt altına alınmıyor ikametgah alınıp alınmadığı belkide oradan almıssındır.Özel mesaj ile evrağı gönderir misin yada buraya koyabilirsin isim soy isim tc kısımlarını silip
Alıntı:
brktryk rumuzlu üyeden alıntı
Siz "almış" olsaydınız zaten sahte olmazdı. Almadığınız için sizin sahte olarak ürettiğiniz düşünülecektir.