Yarım kalan dosyaya başka avukat neden bakmaz.
Merhaba.
Mesela bir avukat tuttum. işleyişten ve ilerleyişten memnun değilim.
icra dosyamı ve açılmış icra hukuk davasını takip etmesi için başka bir avukatla anlaşmak istiyorum.
Neden avukatların direk cevabı biz başka avukatın yarım bıraktığı dosyalara bakmıyoruz oluyor.
Bunun mantıklı açıklaması nedir.
Avukatla kötü bir durum yaşamamış ve gayet iyi bir niyetle avukatımı değiştirmek istemişim.
Diğer avukatlar bu tür olayda acaba, kendisine gelen kişinin sorunlu kişi olacağını filanmı düşünüyor acaba?
O nedenlemi bakmıyorlar.
Kafam takılıp duruyor bu soruya, yok birde sadece bir avukat değil, kaç tane avukat bu cevabı veriyor.
Cevap: Yarım kalan dosyaya başka avukat neden bakmaz.
Yarım bırakırsanız arkanızdan ağlar sonra, şaka bir yana başka bir avukattan gelen dosyada yapılabilecek çok şey yoktur, ilk itirazlar, defiler, cevaplar vs bir çok süreye bağlı haklar için zaman geçmiştir bu haklar yerinde kullanılmışsa dosya durumu kötüyse düzeltmesi kolay değildir, süreç önceki avukat tarafından güzel yönetilmişse bu defa o avukatın emeğine saygısızlık olur.
Sayın Engin Oğuz'un söylediklerine ek olarak:
Bir icra takibinde avukat zaten yapabileceğini yapmaktadır. Ödeme gücü olmayan birinden (kayıtlı malvarlığı ve geliri olmayan) bir avukat tahsilat yapamamışsa ikinci avukattan da mucize beklememek gerekir.
Özellikle icra takipleri kansere benzer. Erken teşhis hayat kurtarır. Zaman geçtikten sonra bir numaralı profesöre gitseniz mukadderat bellidir.
Ayrıca ilk avukatı azlettiğinizde ona anlaştığınız ücreti tam olarak ödemeniz gerekir.
Yeni avukata da ücret ödemeniz gerekir. Bunu da müvekkile anlatmak zordur. Bu yüzden işi almamak daha kolay olur.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Çok önce başıma böyle bir şey gelmişti de. Bu konuyu Gerçekten merak etmiştim.