Ondan kurtulmak istiyorum
3 senedir evliyim esiminde benimde 2. Evliligimiz.kendisinden 15 aylik oglum var.evliligimizin basindan beri sorunlu surekli bosanmaktan bahseden bunu benden siradan biseymis gibi rica eden ama benim kabul etmeyisimle bugune gelebilmis bi evlilikten bahsediyorum.Defalarca benden bosanma talebi oldu sebebini sordugumda "ben ozgur ruhlu biriyim.boyle sıkıntilara gelemiyorum gibi"aciklamalari oldu.duzeliceni umut ederek bunlari bi sineye cektim hep.meslegi olmasina ragmen dogru durust uzun sure bi yerde calismiyor.bundan dogan maddi sorunlarida bana yukluyor.
1bucuk senenin ardindan oglum oldu.daha 1 aylik dogum.yapmisken beni dovmeye kalkti.durduk yere hicbi kavga gurultu olmadan.bende o anin korkusuyla kovdum onu.oda cekip gitti sehir disina aradim arkasindan donmesi icin.ikna etmeye calisfimsada olmadi.sonra gorustumuzde bunaldini gelmiyceni biraz kafasini dinliyceni soyledi ortada cocugum var diyerek kabul ettim ancak aramayi sormayi kesti cocugum ve benim.gecimimizi sagliycak parada yollamadi.evlenirken bana kredi cektirmisti bi kismini odedi bi kisminida bana odetti.dugundeki ziynetleri bozdurup kapat borclari sicilini temizle diyerek.sonra aklina ne gelsiyse para yollamaya basladi yalvar yakar 11 ayin sonunda eve geldi.
Geldiginin ilk gununden yeniden gitmek istedini soyledi ben kabul etmeyince her yolu denedi isten kendini kovdurmak gibi ve yine her ay karsilastigim bosanma teklifini sundu bana "mahkemeye git yaz ciz ne istiyosan bitsin bu is"diyerekÂ* yine kabul etmeyince bu defa benden habersiz ise gidiyormus gibi sehirdisina is gorusmwsine gitmis gelince ogrendim bende yine kabul etmedim burda isinin oldugunu ve kazandiginin bize yettini.ajsamlari cocugumun babasinin eve gelmesinden baska bisey istemedimi belirtmeme ragmen benden sadece 2 3 ay diyerek zoraki kabul ettirdi ve gitti.gittiginin 2. Haftasi beni.arayarakÂ* is yeri acacagim bana ziynetlerini ve kredi kartini ver dedi ben kabulÂ* etmeyince"kufurler hakaretlerin ardindan ben kendi.memleketime gidiyorum bosa beni diyerek telefonu kapatti..arkasindan ne aradi nede sordu.3 hafta once para yollamis karsiliginda benden oglumun.resmini videosunu at diye msj atmis bende gel evladini birebir gor oda babasini.gormus olur siyerek yanitladim.onun haricinde bi diyolagumuz olmadi.ve o gittikten sora yeniden hamile oldumu ogrendim 3 aylik ikizlere hamileyim.annesine soledim aldir dedi kendisine.siyledim.ilgilenmedi.aradiklarimda teli mesgule atti artik aramiyorum bende.1hafta once hamileligimin agir gectigini oglumunda kucuk oldugundan ne ona ne kendime bakamadigimi gelmesi gerektigini soyledim ama yine o istedigi zamanda gelmek istedi dogumda gelirim.deyip kestirip atti.bende bu tanidigi sureyi kabul.etmedimi ihtiyacim oldugu.zaman yanimda olmasi.gerektigini soyledim ama dogumda gelirim diyerek yineledi
Ondan sora msj atiyor aramayan sormayan gelmeyen insan.hicbisey yapmamis ortada hic sorun yokmus gibi.bende geliomysun diye bi kere daha.sordum hayir dedi.bende tamm bundan sonra cocuklar haric bi ortak noktamiz kalmadi benden cok.istiyodun bosanmami onu yapicam.artik istemiyorum zaten bunca.kirginliktan sonra onunla yapamicami soyledim kendisine alayci tavirlarla soylediklerimi kaile bile olmadi yapici veya vazgecirici hicbir cumlesi yok.o sadece biraz daha gezip tozuo ben ve oglum ne halde umrunda olmadan azimsancak derece ki her ayda degil para yolayarak hersey yolunda edasinda yasiyor.
Sormak istediklerim.bosanmakta kararliyim ancak bu defada ben istemedigim halde cikip gelmeyi palanladigini dusunugorum
1.bu durumda bosanmak istegimdeki ciddiyetimi nasil belli edip onu kendimden uzak tutabilirim
2.bosanma gerekcemi ne gosterebilirim.en az heray bisanmak isteyen bunu benle siradan bi konu konusurmus gibi konusan kendisiydi ama itiraz edecek kiside o sanirim
3.suan hamileyim ve rahat degilim.su durumda davayi hemen acsam veya dogumdan sonraya biraksam benim acimdan yararima veya zararima neler olur.
Herkese simdiden tskr ederim.
Cevap: Ondan kurtulmak istiyorum
Anlaşmalı boşanma ihtimali varsa, bu yolu deneyin.
Anlaşmalı boşanmada kendiniz için değilse bile çocuklar için nafaka talep edin.
Yoksa çekişmeli boşanmayı düşünün.
Boşanma davasında bu anlattıklarınızı tanık ifadeleri, doktor raporu gibi başka deliller ile kanıtlarsanız boşanırsınız.
Boşanma davasında izlenmesi gereken teknik pek çok detay olduğu için vakit geçirmeden bir avukata vekalet vererek işlemleri başlatın.
Allah yardımcın olsun.
İlk önce yapacağınız Noter Kanalı ile diyelim 3 Aydır eve dönmediğini ihtiyaçlarının Karşılanmadığını zor durumda olduğunuzu Beyan edin.
Eş 6 Ay eve dönmez ise kusurlu olur.
Aile Mahkemesinden Tedbir Nafakası Talep edin.
Baktınız durumda değişiklik yok Boşanma Davasını açarsınız.
Malesef 2.Evlilikler çok daha zor oluyor.Eşlerin birbirine alışması 5 yılı bulabiliyor.İstatisler ilk 2 sene Boşanmanın çok fazla olduğu 5 Yıla yaklaştımı daha az olduğunu gösteriyor.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma ihtimali varsa, bu yolu deneyin.
Anlaşmalı boşanmada kendiniz için değilse bile çocuklar için nafaka talep edin.
Yoksa çekişmeli boşanmayı düşünün.
Boşanma davasında bu anlattıklarınızı tanık ifadeleri, doktor raporu gibi başka deliller ile kanıtlarsanız boşanırsınız.
Boşanma davasında izlenmesi gereken teknik pek çok detay olduğu için vakit geçirmeden bir avukata vekalet vererek işlemleri başlatın.
Anlasmali bosanacagini sanmiyorum zira su ara tum hakaretlerini kufurlerini hatta bosanma taleplerini bile unutmus gorunuyor.bu defa bisanmayi istemeyen o gibi ancak gel dedigimde dogumda gelirim diyor gelceksen simdi gel dememe ragmen istemedi gelmek.anlasmali bosanmaz cekismelide itiraz eder beni dovmeye kalkistina bi annem sahit harici kavgalara sahidim yok.sadece eve gelmedine dair komsularim sahit olabilirler.geldiginde eve almayi bile dusunmuyorum sonu nolurr beni neyle itham eder ben gecinecektim o alnadi diyebilirmi.zaten kafasinca gidiyor kafasinca geliyor gittiginde gecimim icin yolladigi para 2 ayda 500 tl .nasil edicem nasil bi yol izliycem artik bilemiyorum