2 yil boyunca yıllık ödediğm kirayı bu sene aylık ödemek durumumda kaldım.
Merhabalar ;
2 yıl boyunca yıllık olarak ödediğim kiramı bu yıl aylık ödemek zorunda kaldım. 2 ay düzenli yatırmama rağmen ev sahipim bana icra göndermiş ve parasını yıllık peşin istiyor. Ben evden çıksam bile bu parayı benden alabilirmış. Zaten durumum olsa öderdim. Maalesef ülkenin durumu belli. 2 ayda zamanında yatırmışım. Şimdi bu kirayı peşinde ödüyemem. Ne yapmam lazım ?
Cevap: 2 yil boyunca yıllık ödediğm kirayı bu sene aylık ödemek durumumda kaldım.
Kontratınızda kiranin aylık/yıllık ödeneceği yazıyorsa ona uyulması gerekir.Mal sahibiyle bu yönde anlaşmaya varmadıkça 'aylık zamanında ödüyoz işte' yaklaşımı icrayı durduymaya haklı ihtar çekilmesini engellemeye yeterli değildir.
Cevap: 2 yil boyunca yıllık ödediğm kirayı bu sene aylık ödemek durumumda kaldım.
Aranızda yazılı sözleşme var mı? Sözleşmede kiranın aylık olarak mı, yıllık olarak mı ödeneceği yazıyor?
Kiranın senelik peşin ödeneceği için %7 ila 10 indirim yapılmış olabilir.
Öncelikle sözleşmeye uyulması gerekir.
Sözleşmede yıllık ödeneceği yazılıysa aylık ödeme halinde artış teklif edilerek mülk sahibi ile anlaşma yoluna gidilebilir.
Eğer sözleşmede senelik ödeneceği yazmıyorsa 7 gün içinde icraya itiraz edin.
Senelik ödeneceği yazıyorsa mülk sahibiyle anlaşmaya çalışın.
Arkadaşlar iyi hoş yazmışsınızda , durumum yok ve normal artisin ustunde bir artis yapip 3 aydir da kirami ay ay yatiriyorum. Yani ev sahibi icraya verse ne olur. Olmayan paramimi alacak ? Ay ay oduyebiliyorum ancak.
Alıntı:
Clexsonic rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar iyi hoş yazmışsınızda , durumum yok ve normal artisin ustunde bir artis yapip 3 aydir da kirami ay ay yatiriyorum. Yani ev sahibi icraya verse ne olur. Olmayan paramimi alacak ? Ay ay oduyebiliyorum ancak.
Zor durum, Allah yardımcınız olsun .
Söyleminizden , sözleşmenizde kira bedelinin yıllık olarak peşin ödeneceğine dair madde olduğunu anlıyorum.
eğer öyle ise, aylık kira ödemesine çevirmeye tek taraflı olarak hakkınız yok . Yukarıdaki mesajlarda da belirtildiği üzere ev sahibinizle anlaşmaya çalışın, ters düşmeye değil.
En kötü tahliye davası açar,