-
Davada tanıklık
Boşanma davasında 2. duruşmada davacı tanıkları dinlenirken dinleyici olarak katılanlardan iki kişinin 3. Duruşmada davalı tanığı olarak gösterildiklerini fark ettim. Bu kişilerin davacı tanığı olarak dinlenmelerine itiraz etmeyi düşünüyoruz. bildiğim kadarıyla aynı duruşmada tanık dinlenene kadar salonda bulunamaz bu hukuki bir kural peki sonraki duruşma içinde aynı kural geçerli midir ? Sonuçta şahıslar duruşmaya katılmış diğer tanıkları dinlemişler konuya hassasiyetlere hakim olmuşlar ve iddalarını çürütecek karşıyalan beyanlarda bulunabilirler. Bu konuda net bilgi bulamıyorum. Örnek kararlar bulmak istiyorum.
-
Cevap: Davada tanıklık
Davacı veya Davalı Tanıkları Duruşmayı Takip edemezler.Hakime İtiraz etmeniz gerekirdi.
Tanıklar Davacı veya Davalı tarafa da Tanıklık edebilir.
-
Henüz itiraz edilecek durumu yeni öğrendim. İtiraz ettiğimizde hakimin kabul edip etmeyeceğinide bilmiyorum. Tanıklıkla ilgili madde de tanıkların ayrı ayrı dinlenmeleri gerektiği yazıyor. Uzman arkadaşlardan konuyla ilgili tecrübelerini rica ediyorum.
-
Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre:
Md. 261- (1) Tanıklar, hâkim tarafından ayrı ayrı dinlenir ve biri dinlenirken henüz dinlenmemiş olanlar salonda bulunamazlar. Tanıklar gerektiğinde yüzleştirilirler.
İtirazınızı yazılı olarak sunup bir sonraki celsede sözlü olarak tekrar edin.
Bu tanık ifadelerinde göre hüküm kurulursa istinaf aşamasında kaldırma, temyiz aşamasında bozma nedeni olur.
-
Biraz karışık yazdığımı farkettim. Kusura bakmayın. Yusuf bey cevap için teşekkür ederim. Yinede kısa ve öz yazayim daha sonra benzer sorun yaşayanların net cevap bulmaları adına özet geçeyim.
Boşanma davasında ilk duruşma hazırlık duruşması olup ikinci duruşmada tanık dinlemeye geçilmiş ve benim davacı karşı davalı olarak tanıklarım dinlenmiştir. Bu duruşmada salonda dinleyici olarak katılan iki şahsın üçüncü duruşmada davalı karşı davacı tarafından tanık olarak gösterildiklerini farkettim.
Bu durumda henüz tanık olarak dinlenmemiş ancak diğer tanıkları dinlemiş oldular . Bu usule aykırı olduğundan itiraz edeceğiz. Değerli katılımcıların görüşüde bu yönde. Sonucu davadan sonra paylaşacağım.