Cevap: 4 yıl 9 ay ceza aldım
TEDAŞ'a ait olan bölge kapalı alan mı? Tel, çit, duvar vb. Buraya nasıl girdiniz? Olay gece saati mi yoksa gündüz saati mi oldu?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
TEDAŞ'a ait olan bölge kapalı alan mı? Tel, çit, duvar vb. Buraya nasıl girdiniz? Olay gece saati mi yoksa gündüz saati mi oldu?
Evet tedaşa ait alan tel örgü ile çevrili ama benim bulunduğum bölge tel örgünün 25 metre kadar dışında yol üzerinde, açık alan yani. Saat sabah 9 gibi.
İlk iletinizde hırsızlık, işyeri dokunulmazlığı, mala zarar verme demişsiniz.
Burada akla gelen şudur;
Tel örgüyü kesip bakır telleri çalmak için içeri girdiniz güvenlik sizi farkedince dışarı kaçtınız. Mahkeme kararına bakılırsa olayın böyle olduğu kabul edilmiş gibi görünüyor.
Kuşku sanığın lehinedir ancak mahkeme olayın kuşku götürmeyecek şekilde yukarıda anlattığıma benzer bir şekilde meydana geldiğini kabul etmiş gibi görünüyor.
Eğer ki tel örgüde bir kopma, kesiklik, delik yok ise ve siz de tel örgünün dışındaysanız nasıl suçlanabilirsiniz ki?
Ayrıca "Bakır telleri gördük nedir vs diye bakarken" Böyle bir ifade inandırıcı bulunmamış.
Kapsamlı bir yorum yapabilmek için güvenlik görevlisinin ifadesi başta olmak üzere polisin olay yeri tutanağı ve tüm dosya kapsamı ayrıntılı bir şekilde incelenmelidir.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
İlk iletinizde hırsızlık, işyeri dokunulmazlığı, mala zarar verme demişsiniz.
Burada akla gelen şudur;
Tel örgüyü kesip bakır telleri çalmak için içeri girdiniz güvenlik sizi farkedince dışarı kaçtınız. Mahkeme kararına bakılırsa olayın böyle olduğu kabul edilmiş gibi görünüyor.
Kuşku sanığın lehinedir ancak mahkeme olayın kuşku götürmeyecek şekilde yukarıda anlattığıma benzer bir şekilde meydana geldiğini kabul etmiş gibi görünüyor.
Eğer ki tel örgüde bir kopma, kesiklik, delik yok ise ve siz de tel örgünün dışındaysanız nasıl suçlanabilirsiniz ki?
Ayrıca "Bakır telleri gördük nedir vs diye bakarken" Böyle bir ifade inandırıcı bulunmamış.
Kapsamlı bir yorum yapabilmek için güvenlik görevlisinin ifadesi başta olmak üzere polisin olay yeri tutanağı ve tüm dosya kapsamı ayrıntılı bir şekilde incelenmelidir.
Yanıtınız için teşekkürler, tedaş içerisinde tele zarar verilerek hırsılık olayı gerçekleşmiş ancak yarıda kalmış sanırım bakır kablolar yol üzerinde bırakılmış, olay yeri benim evimin arkası her normal insan gibi dolaşmaya çıktım ve kabloları gördüm, güvenlikte ifadesinde kabloları dışarıda gördügünü polise haber vermeye gittigini geri geldiginde beni dışarıda kablonun başında gördügünü söylüyor. Ama hakim sırf kablonun başında oldugum için nasıl ceza verdi anlamıyorum. Güvenlik bile şaşırdı duruma. İçeride gören girdigimi söyleyen veya götürmeye çalıştıgımı belirten ne şahit var ne görüntü var sadece dışarı çıkartılan kablonun yanında oldugum var. Dediginiz gibi hakim içerinden benim çıkarttıgımı düşünmüş olmalı ama delil - şahit vs. olmadan nasıl böyle bir kanıya varıp karar verebilir yanlış degil mi ?
Bir defa bu anlatımızla bir kişinin ceza alması çok çok zor.Yani sizin demenize göre o saatte oradan kim geçiyor olsa 5 sene ceza yiyecekmiş.Böyle bir şey yok.Dosyayı ve karşı ifadeleri de görmek lazım.Yoksa tek taraflı anlatımla biz buradan sadece sizin anlatımınızla 'vah vah ne de yanlış karar vermişler' de desek 5 sene zaten yapıştırılmış durumda.Bir defa sizin daha önce sabıkanız var mı, veya benzer suçtan/suçlardan hakkınızda polis kaydı, devam edem dava, soruşturma veya dediğim gibi kesinleşmiş ceza var mı.Yoksa şüpheden sanık yararlanır ilkesi diye hakimin bizzat gözü önünde olan olay dışında(5 şahit olsa da yalan söyleme ihtimalleri var, adam cesedin başında elinde bıçakla yakalansa da et keserken ses duyup geldiydim bir şeyden haberim yok deme ihtimali var, cebinde makas, metal alarm kesmekte kullanılan demir testeresi ve parası ödenmemiş ürünle mağazadan çıkarken yakalananın dalgınlıkla parasını ödememiş olma ihtimali var vs. vs.) her şeyde tırnağın ucu kadar da olsa şüphe var.Sadece şüphe sanığın lehinedir deyip akla uygun bir savunma yapmamayla bir yere varılamaz.Yapılan savcılık şikayetlerinin neredeyse 3/4 ü takipsizlikle açılan davalarında yarıdan fazlası beraatle sonuçlanıyor.Yoldan geçiyordum 4 sene 9 ay ceza verdiler hiç akla yatkın bir yaklaşım değil.Dosyayı kişisel bilgileri silerek paylaşırsanız ihtimal daha sağlıklı şeyler söylenebilir.Onun dışında sadece sizin dediklerinizle hareket ederek söylenebilecek şeyler hiç bir anlam ifade etmeyen yakınma/belki teselli cümlelerinden başka bir şey olmayacaktır.
Gece tel örgüyü başka birileri kesmiş, kabloları dışarı çıkartmış, 25 metre götürdükten sonra taşıyamayacaklarını anladıkları için veya başka bir sebepten de sonra gelir alırız düşüncesiyle oraya bırakmış, sabahleyin de tyfn89 bey bunları görmüş, o sırada da güvenlikle karşılaşmış olamaz mı Engin bey?
"Güvenlikçi, kabloları görmüş, polise haber vermeye gitmiş"
Bu sırada sayın üye tyfn89 kabloların yanında değil.
Sonra güenlikçi polisle geri geldiğinde sayın üyeyi kabloların yanında görümüş.
Eğer sayın üye bu kabloları çalmaya yeltenmiş bile olsa, tel örgülerin dışında, yol kenarında olduğuna göre böyle bir suçlama ve böyle bir karar olmaması gerek.
Dolayısı ile sayın üyenin anlatımında bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kararı görmek gerek.
https://i.hizliresim.com/jQ1p6J.jpg evet daha önce böyle bir konuda infaz ettigim bir cezam var ama böyle bir durum için bu cezayı almam komik degil mi ? Ayrıca yanımdaki arkadaşımın hiç cezası yok ama aynı cezayı aldık.
'' 4. ayda mahkeme açılmış bugün hakim 4 yıl 9 ay ceza verdi ''
Siz davalara hiç mi katılmadınız?