-
Nafaka Artış
Merhaba;
4 yıl once bosandim. Çocuğum ilkokula başladı bu sebeple nafaka artış talebinde bulunmak istiyorum. Okul giderleri sebebiyle 800 tl almaktayim dava açtığımda giderleri ve şuana kadar gönderilen bakiyeyi örnek göstererek 900 tl ye çıkarma imkani varmidir Ayrica icra kanaliyla hesabima aktarılmasını ve tefe oranina gore artmasini talep etmek istiyorum. Çünkü bazı dönemlerde tutari göndermeyerek iletişim kurmaya zorluyor, ağır hakaretlere maruz kalıyorum ve yaptırım uygulamaya çalışıyor. Bunlarin ortadan kalkmasini istiyorum. Bunun icin kendim dava acabilirmiyim. Ozel bir avukatla ilerlemem şart mi
-
Cevap: Nafaka Artış
Dört yıldır çocuğunuz için iştirak nafakası olarak 800 TL mi alıyorsunuz? Bu süreçte tutarda herhangi bir değişiklik oldu mu?
Mevcut mahkeme ilamını icraya koyarak icra yolu ile tahsil edebilirsiniz.
Nafakanın arttırılması davası açarak oradan çıkacak kararı da yine icraya koyarak icra yolu ile tahsil edebilirsiniz.
Ödenmeyen nafakalar için icra ceza mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz. Bu şikayetiniz üzerine ödenene kadar tazyik hapsi cezası verilir.
Bu dediklerimi çocuğunuz adına siz yapabilirsiniz. Ancak size karışık gelen bir işlem ise avukat yardımı almanız yararınıza olacaktır.
-
Cevap: Nafaka Artış
Cevap verdiginiz icin tesekkurederim. Mahkemede 450 tl olarak onaylandi 2 yıldır tutari 800 tl olarak artirip devam ettirdik ama surekli agir hakaretlere maruz kaliyorum ve resmi olmayan artisi da kullaniyor gondermiyorum vs gibi Tefe oranina gore artis talep edip icra kanaliyla almak icin basvuru yapmaliyim dediginiz gibi...Bulundugum yerin adliyesine dilekce verip basvuru yapmam yeterli sanirim