-
Vize ihlali
Merhaba. Ben Romanya konsolosluğuna 90 gün kalacağıma dair kabul mektubu verdim ve onlar bana 60 günlük izin vermişler,ben de bunu ülkede 30 gün habersiz bir şekilde kaçak olarak yaşadığımı havaalanında Türkiye'ye dönmek üzere iken öğrendim.Uçağım kalkmak üzere oduğu için bi kağıt imzalamak zorunda kaldım ve benden 1200 tl ödememi istiyorlar. Bunun kesinlikle konsolosluğun hatası olduğunu düşünuyorum ve onları şikayet etmek istiyorum çünkü benim dışımda çoğu insan da bu konsoloslukdan dolayı çok sıkıntı yaşamışlar. Ben o parayı ödemezsem ne olur? Başka bi ülkeden vize alırken sıkıntı yaşar mıyım? Avrupa'ya girmemde ne gibi problemlerle karşılaşırım? Yardımcı olursanız memnun olurum.
-
Cevap: Vize ihlali
Para cezası almışsınız, şikayet edebilirsiniz. Ama o ülkeden o parayı ödeyinceye kadar uzaklaştırma alabilirsiniz. Bu diğer Schengen ülkelerini etkilemez diye düşünüyorum ama o ülkeye giremeyebilirsiniz.
-
Peki nasil sikayet edebilirim ?
-
Vizenin bitiş tarihi vize üzerinde gösterilir. Nasıl oldu da havaalanında tam dönerken haberiniz oldu bu durumda?
-
Vizeyi aldığınızda , yurtdışına çıkmadan önce kontrol etmeniz gerekir. Konsolosluk 90 gün istediğiniz için 90 günlük vize vermek zorunda değil, 90 istersiniz 10 verir, veya 15 istersiniz 90 günlük verebilir. Hata sizde , kontrol etmediğinizden böylem bir olumsuzluk yaşamışsınız. Şikayt edebileceğiniz yer romanya dış işleri bakanlığı olabilir, orada da ben 90 gün istedim ama 60 gün vermişler dediğinizde aynı cevabı alırsınız.
Vize ihlali nedeniyle pasaportunuzda ilgili vize sayfasında bastıkları damga nedeniyle bundan sonraki diğer ülkeler için yapacağınız tüm başvurularınızda sıkıntı olarak karşınıza çıkacaktır.
-
Bilgilendirmeniz için tesekkurler