Eski ev sahibi evden çikmiyor
Merhabalar,
Ev aldım, fakat eski ev sahibi halen evin içinde oturuyor. Tapuya gitmeden önce satış vaadi sözleşmesi yapmıştım.
Sözleşmeye göre tapu devrinden itibaren 15 gün içinde evi tahliye edecekti.
Fakat 15 gün geçti ve hala ev aradıklarını söylüyor. Anladığım kadarıyla adamın hanımı evden çıkmak istemiyor. Ev aradılarını da sanmıyorum.
Konuyla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir? Ne yapmam lazım? Sözleşmeyi nasıl devreye sokabilirim?
Cevap: Eski ev sahibi evden çikmiyor
Fuzuli işgal nedeniyle tahliye davası açıp içerde kaldıkları süre için ecri misil talep edebilirsiniz.
Evi satın aldınız sa elektrik suyu kestirseniz?
Alıntı:
dar mükellef rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ev aldım, fakat eski ev sahibi halen evin içinde oturuyor. Tapuya gitmeden önce satış vaadi sözleşmesi yapmıştım.
Sözleşmeye göre tapu devrinden itibaren 15 gün içinde evi tahliye edecekti.
Fakat 15 gün geçti ve hala ev aradıklarını söylüyor. Anladığım kadarıyla adamın hanımı evden çıkmak istemiyor. Ev aradılarını da sanmıyorum.
Konuyla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir? Ne yapmam lazım? Sözleşmeyi nasıl devreye sokabilirim?
15 günü geçen kaldıkları / kalacakları süre için kira isteseniz sözlü olarak; ev arayıp aramadıklarını bu talebinize verecekleri tepkiden anlarsınız gibime geliyor.
elektrik ve suyu üzerime alabilmem için önce onların kapatması lazım, onlar kapatmadan üzerime alamam diye biliyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
15 günü geçen kaldıkları / kalacakları süre için kira isteseniz sözlü olarak; ev arayıp aramadıklarını bu talebinize verecekleri tepkiden anlarsınız gibime geliyor.
Adamın karısı evden çıkmak istemiyor. Adam taşınacağız ev arıyoruz diyor ama kadın ev bulamıyoruz diyor. Kira talep etsem muhtemelen kabul ederler fakat ben evime taşınmak istiyorum.
Satış vaadi sözleşmesi yaparken kiracı pozisyonuna düşmesinler diye sözleşmeye kiracılık ile alakalı bir madde eklemedim. Tapu devrinden itibaren 15 gün içinde alıcı evi teslim etmekle yükümlüdür diye bir madde ekledim.
Bugün 18. gün oldu.
Fuzuli alan işgali ile ilgili kaymakamlığa başvuru hakkında bir kaç yazı okudum.
Dava açmanın veya kaymakamlığa başvuru yapmanın bir süresi var mıdır acaba?
Kaymakamlık sadece habersiz bilginiz olmadan evi işgal edenler için uygulama yapıyor .Sizin aranızda bir sözleşme var.karışmaz
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Fuzuli işgal nedeniyle tahliye davası açıp içerde kaldıkları süre için ecri misil talep edebilirsiniz.
Pazartesi yasal süreci başlatmayı düşünüyorum. Noterden ihtarname çekmem gerekiyor mu?
Şu anda aramızda ev sahibi kiracı ilişkisi yok. Sadece satış vaadi sözleşmesinde tahliye ile ilgili bir madde var 15 gün içinde ev teslim edilecektir diye. Direkt olarak fuzuli işgal sebebiyle tahliye davası açabiliyor muyum?