hakaretten mahkumiyet durumunda barodan verilen avukat parasını sanık mı öder?
hakaret suçundan dolayı işlemediğim bir suçtan dolayı sanık durumdayım.
barodan ücretsiz avukat istedim.
fakat talimatla ifademi alan hakim.
sana avukat verirler fakat mahkumiyet durumu soz konusu olursa
2000tl avukatlık parasını sana ödetirler dedi. morelimi bozdu.
ben avukat tanıdığıma sordum.
hakaret suçunda mahkumiyet bile olsa avukat parası sanıka ödetitirilmez dedi hazine öder dedi.
ben de barodan verilen avukatın sanığı savunması durumda mahkumiyet durumu olsa bile ödettirilmez olarak biliyorum.
durum nedir? bilgi verirseniz sevinirim.
- - - Updated - - -
Adli yardım, maddi açıdan güçsüz yurttaşın haklarını ararken hukuki güvenden yoksun kalmaması için kabul edilmiş bir yoldur.Baro tarafından adli yardımla görevlendirilen avukata vekalet ücretini, baro, adli yardım fonundan öder.Vekalet ücretinin ,adli yardım alan yurttaş tarafından ödenmesi, adli yardım müessesesinin amacına terstir. DİYE BİLİYORUM.
Cevap: hakaretten mahkumiyet durumunda barodan verilen avukat parasını sanık mı öder?
Hakime Savunmam için Avukat Talep ediyorum denirse Avukat ücretsiz diye biliyorum.
Siz Adli yardımdan Avukat Talep ettiğinizde Davayı kaybetme halinde ücretini ödersiniz diye tahmin ediyorum
Cevap: hakaretten mahkumiyet durumunda barodan verilen avukat parasını sanık mı öder?
Adli yardım, maddi açıdan güçsüz yurttaşın haklarını ararken hukuki güvenden yoksun kalmaması için kabul edilmiş bir yoldur.Baro tarafından adli yardımla görevlendirilen avukata vekalet ücretini, baro, adli yardım fonundan öder.Vekalet ücretinin ,adli yardım alan yurttaş tarafından ödenmesi, adli yardım müessesesinin amacına terstir. DİYE BİLİYORUM.
KONU HAKKINDA DETAYLI BILGISI OLAN YOK MU?
BEN BASKA FORUMLARDA DA SORDUM DAVAYI KAYBETSEN DE ODETMEZLER
İki farklı durum var.
Biri sanığın adli yardımdan atanan avukatı. (Eczane açacak sermayeye sahip adam nasıl adli yardımdan faydalanıyor?)
Diğeri mağdur veya katılanın vekili olan avukat.
Adli yardımda kendi avukatına ücret ödemez, ama kaybederse karşı tarafa öder.
ceza davasında kişi sanık ise durumu ne olursa olsun barodan avukat verilir
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
ceza davasında kişi sanık ise durumu ne olursa olsun barodan avukat verilir
Yukarıda adli yardımdan avukat geldiğinden bahsetmiştiniz. Adli yardım ile zorunlu müdafi başka şeydir.
Zorunlu müdafinin ücretini mahkum olması halinde sanık öder.