Ehliyetsiz trafik kazası ve karşı tarafın çalıntı araç kullanması.
Öncelikle herkese saygılarımı sunuyor ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Küçük bir ilçede öğretmen olarak görev yapmaktayım. 24 Nisan 2016 tarihinde aracımla bir motorsiklet ile çarpışma sonucu kaza yaptım. Anayoldan tali yola sola doğru dönerken , anayoldan karşımdan gelen 18 yaşından küçük , ehliyetsiz ve çalıntı motor kullanan bir sürücü bana sağ kapımdan çarpıp yaralandı, şuan iyilesti herhangi bir kalici hasar yok. Hatanın çoğu bendeydi önüne ben çıktım ama polis kaza tutanağında çocuğunda kavşağa yaklaşırken yüksek hızda olmasından dolayı her iki taraf da kusurlu bulundu. Benim kıbrıs ehliyetim vardı ve ben ehliyetimi kaybettigimden dolayi Türkiye ehliyetine çevirememistim , kıbristan geldiğimin üzerine 11 ay gectikten sonra kaza gerkekleşti. Aynı zaman çerçevesinde ehliyet sınavını kazanıp dosyamı daha teslim etmemiştim. Dolayısı ile ehliyetsiz olarak ben de işlem gördüm. Aile benden para talep etti. Hastane masraflarını ve yaklaşık olarak 5 bin TL gibi bir ücret verip elden anlaştık. Aradan bir yıl geçtikten sonra benim sigortamın karşı tarafa ödeme yaptığı haberini aldım. 30 bin TL civarı parayi sigorta şirketi ehliyetsiz işlem gördüğüm için benden istemektedir. Böyle bir durumda aile bana maddi manevi tekrar dava açabilir mi ? Aracımın masraflarını ben kendi cebimden ödedim ben aileye dava açabilir miyim ? Motorunun çalıntı olduğu ve ehliyetsiz bir sürücüye para verdiği için sigorta şirketine itiraz edebilir miyim ? Çok zor durumdayım bu parayı ödeyecek durumum yok. Ne yapacağımı bilmiyorum karşı taraf aşiret ve gerçekten tehdit ve baskı almaya başladım