Atatürk ve bana küfür,hakaret ve tehtit
Merhabalar.Youtube üzerinden bir video altı yorumlarda Atatürk e ayyaş denilmiş,ayrıca da küfür edilmiştir,domuzun putu kelimesini kullanmıştır,ayrıca bütün kemalistlerin kellesini keseceğiz diyerek ayrıca toplumu tehtit etmiştir...daha sonra şahıs bana aileme sülaleme küfür etmiş ve beni numarasını vererek kibarcasını yazayım;sıkıyorsa ara s....yim şeklinde de tehtitvari konuşmuştur.şahıs telefonunu yazmıştır,facebook adresini tespit ettim..
Atatürk'e hakaretini ihbarweb e ilettim ama suç unsuru değilmiş malesef Atatürk'e ayyaş demek ve küfür etmek...
Bu şahıs hakkında ne yapılabilir,ne cazalar alabilir?
Bu konu hakkında avukatlık ücreti ne kadar tutar acaba tahmini? yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Atatürk ve bana küfür,hakaret ve tehtit
Hakaret eden kişinin yurt dışında olabileceğini veya kendisinin değil gıcık olduğu bir başkasının telefonunu/ismini vermiş olabileceği de hesaba katmalı.
Sayfanın çıktısı ve diğer delilleriniz ile savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
tabii az da olsa böyle bir ihtimal de var Avukat Bey...Bu durumda dava açılması ortalama ne kadar bir avukatlık ücreti doğurur efendim..Atatürk e hakaret,bana küfür ve tehtit,maddi manevi..kendim yapabileceğimi sanmıyorum,vaktimde yok..
Barolar Birliği'nin 2017 tarifesine göre asliye ceza mahkemesindeki davalar için en az ücret 1980 TL +KDV.
İstanbul'daki avukatlar bu rakamdan az olmamak kaydıyla serbestçe belirleyebilir.
İstanbul barosunun tavsiye ettiği ücret ise 5900 TL.