İş yeri servisinden faydalanamama
Merhabalar
4 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum ve bundan 1 hafta öncesi evlendim. İşyerimiz ulaşım için servis sağlıyor fakat ikametim değiştiği için 3 gündür bu hizmetten faydalanamıyorum. Gerekçe olarak servis güzergahı üzerinde olmadığım söylendi. Evim ile işim arasında 6.4 km var ve servis güzergahına ulaşabilmem için 7 km lik bir yol var. Tabi servise bindikten sonra 5 km yol daha gitmek gerekiyor. Bu duruma ek olarak vardiyalı çalışan mavi yaka için aynı mevkiye servis mevcut fakat beyaz yaka için servis güzergahı ekleyemediklerini ilettiler. Herhangi bir uzlaşma yolunada gitmediler. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. Haklarım nelerdir bilgilendirebilir misiniz ? Teşekkürler.
Cevap: İş yeri servisinden faydalanamama
Evlendikten sonra , işyerinizin servis güzergahlarına uzak bir noktaya taşınmanız nedeniyle bu imkandan faydalanamamanızda işverenin bir kusuru yok.
Servis noktasına kadar olan ulaşım bedelini talep edebilirsiniz, öderse ne ala, onu da kabul etmezse , bu konu ile ilgili bir hakkınız doğmuyor maalesef.
Cevap: İş yeri servisinden faydalanamama
Mevcut durumu değiştiren işvereniniz değil ki. Siz değiştirdiniz. Dolayısı ile işvereninizden "kanunen" bir şey talep etme hakkınız olduğu kanaatinde değilim.