2.kez açılan boşanma davası
Merhaba. Eşim bana 2015 yılında şiddetli gecimsizlik nedeni ile boşanma davası açtı. şiddetli gecimsizlik iddialarini ispatlayamayinca hakim davayi red etti. 3 yil bana bosanma davasi acamayacagini öğrendim.gelecek temmuzda bana tekrar bosanma davasi acacagini öğrendim.2. Boşanma davasinda bosanmamak için ne yapabilirim.esimin avukati bana; esimin bana tekrar dava açması halinde hakimin sorgusuz sual siz bizi bosayacagini söyledi. bu dava da red olurmu.olmasi icin ne yapabilirim.yardimci olursaniz çok mutlu olacağım.
Cevap: 2.kez açılan boşanma davası
İlk boşanma davasının kararının kesinleşme tarihi önemlidir. Bunu dosya numarasıyla mahkeme kalemini arayarak sorabilirsiniz. Eğer bu tarihten tam 3 yıl geçtikten sonra dava açılırsa ve dava açan eş bu üç yıl boyunca hiçbir şekilde evlilik birliğinin sağlanmadığını ve eşlerin bir araya gelmediğini ispatlarsa kesinlikle boşanma kararı verilir. Bunu engelleyebilecek bir şey yok.
Davanın reddi ancak;
1- kesinleşmeden sonra 3 yıl dolmadıysa,
2- kesinleşmeden sonra eşler bir şekilde bir araya gelirse olur.
yanıtınız için çok teşekkürler.mahkemenin red kararından beri biz birlikte yaşıyoruz hatta birkez bile ayrı kalmadık.ama eşim kaldığı adresi başka bir evde göstermiş bunu kullanacakmış.bizim aynı evde yaşadığımıza bütün apartman,mahalle hatta onun benim akrabalarım şahit.birlikte kutladığımız evlilik yıldönümleri,doğum günleri,14 şubatlar da dahil.bunları mahkemede ispatlarsam mahkeme tekrar red kararı verirmi.tekrar çok teşekkür ederim.
Sayın Ateşkanın belirttiği gibi
3 yıl Eşler bir araya gelmemiş ise Boşanmada Hakim kusur aramaz Boşanma kararı verir.
Fakat Kusurlu ise güzel Tazminat ve Nafaka öder.
Siz belirttiğiniz İddiaları Delillerle Mahkemeye sunun
Sizi istemeyeni siz niye istiyorsunuzki.
Merhaba öncelikle konuyu kısaca açıklamak istiyorum eşime dağa önce bir boşanma davası açmıştım fakat çocuğumuzu öldürmekle tehdit ederek boşanmadan vazgeçmemi istemişti bunun üzerine bende boşanma davasından feragat ettim bana tebligat verildi eşimede gitmiş eşimde zaten çocuğu alarak babasının evine kaçıp gitti feragat kararı kesinleşmeden boşanma davası açtım aile mahkemesindeki kişiye sorduğumda boşanma davası açabilirsin dediler yeni bir dava açtım ve bir avukat tuttum avukat araştırdığına göre feragat kararı kesinleşmeden yeni bir dava açmışsın dedi bunun için ne yapılabilir acaba avukatın bana dediğine göre hakimin belki gözünden kaçabilir dava devam edebilir fakat karşı taraf avukat tutupta bu avukatta bu durumu farkederse 2000 tl ye yakın bir para ödemem gerektiğini söyledi ve bunun haricinde avukat istersen mahkemeye bir dilekçe yazıp evet böyle bir yalnışlık yapılmıştır diyerek davayı düşürebilirim dedi bildiğim kadarıyla 2 dava açabiliyormuşum bu davayı düşürürsek yeni bir dava dağa açabilirmiyim yoksa açılan bu davayı devam ettirmelimiyim açılan yeni davadada tensip zaptı hazırlandı yazıyo banada bir tebligat geldi mahkemeden deliller tanıklar falan 15 gün içinde mahkemeye sunmanız gerekmektedir diye
Bu olay için ne yapılabilir bir bilgisi olan varmı acaba