4 yaşındaki kızımın boşanma olursa velayeti ile ilgili yardım isteğim
Merhaba ;
4 yaşında bir kızım bulunmakta. Eğer eşimle boşanırsam çocuğun velayetinin babasına yani bana verilme ihtimali varmıdır.
şartları yazıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.
1- eşimin herhangi bir geliri bulunmamakta olup ailesininde herhangi bir geliri yoktur. çiftçilik adı altında yılda 10 15.000 tl gibi bir gelirleri var.
2- eşimin ailesi köyde kalmakta olup okul kreş vs eğitim ile ilgili yapılacak bir şey olmayıp taşımalı eğitim olmaktadır.
3- benim bankalara yüklü miktarda borcum olduğundan nafaka verebilmem imkansız olup evliliğimiz süresince yaptığımız borçlanmadır.
4-benim ailem ilçede kalmakta olup aylık geliri 2.000 tl dir. çocuğun velayetinin dedesine yani babama veya bana verilme ihtimali varmıdır.?
ben ve babam aynı evde ikamet etmekteyiz.
allah rızası için cevaplayınız.
Cevap: 4 yaşındaki kızımın boşanma olursa velayeti ile ilgili yardım isteğim
Kızınızın velayeti yaşı itibarıyla (annesi bakımından çok olağanüstü bir durum olmadığı için) yüzde yüze yakın ihtimalle annesine verilecektir. Annesi ve babası hayatta olduğu sürece dedesine verilme ihtimali yoktur. Babasına verilmesi ihtimali yok denecek kadar azdır.
Annenin köyde yaşaması, taşımalı eğitim olması durumu değiştirecek bir faktör değildir. Kaldı ki okul yaşı henüz gelmemiştir.
Eğer boşanmayacak olsaydınız eşinizin ve kızınızın iaşesini sağlamaya devam edecektiniz. Onlara bağlanacak nafaka işte bunun karşılığıdır. Çok borcunuzun olması nafakaya engel değildir. Boşanmamış olsaydınız eşinizin ve çocuğunuzun geçimini nasıl sağlayacaksanız, nafakayı da yine bu şekilde ödersiniz.
Çocuğuna nafaka ödeyemeyecek birinin velayete talip olması da zaten düşünülemez.