Elektronik sigara yüzünden kaçakcılık ile yargılanıyorum 5607 5 madde
Medya dan ve internetten sağlıklı diye elektornik sigara aldım sonra bir üst modelini aldım facebook gruplarından elimdeki eski cihazı satmak için ilan verdim ancak onuda satamadım , sonrada normal sigaraya geri döndüm.Aradan 5 ay geçti emniyetten aradılar ifadeniz var gelin diye gittim kaçakcılık şube imiş arayan dediler telefonu kapat , kapattım evine gidiyoruz dediler konu nedir diye sorunca bimere şikayet gelmiş elektonik sigara satıyormuşsun diyince beynimden vurulmışa döndüm.
Polisler ile eve gelip sordular elektronik sigara var mı diye var dedim poşeti açtım bunlar var dedim aradılar evi tek o poşetteki 2 tane elektronik sigara, şarj edilebilir pil ve eletkronik sigara sıvısını aldılar sonra ifademi aldılar dedim böyle böyle oradaki amir bişey olmaz bu dosyayı kim göndermiş kardeşim korkma dedi bugun edevlete girince şok oldum.
1.asliye ceza da hakkımda 5607/5 maddesinden ceza davası açılmış mahkeme günü verilmiş.
Rol Tipi Adı Vekil
SANIK Kişi Birinci ila dördüncü fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesine iştirak etmeksizin, bunların konusunu oluşturan eşyayı, bu özelliğini bilerek ve ticarî amaçla satmak [Karar Verilmedi]
MÜŞTEKİ Kurum GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
Yasaya bakınca şu yazıyor:
(5) Birinci ila dördüncü fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesine iştirak etmeksizin, bunların konusunu oluşturan eşyayı, bu özelliğini bilerek ve ticarî amaçla satın alan, satışa arz eden, satan, taşıyan veya saklayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Vallahi elim ayağım titriyor , ben kaçakcı falan değilim.Mühendisim aylık iyi bir gelirimde var sabit maaşım.Bu cezayı alırsam mesleki hayatım biter hapise düşersem.2 avukata danıştım ikiside farklı görüş belirtti birisi ceza alırsın hapis yatmazsın, diğeri ise suçu bilmediğin için mahkemede dava düşürülmesi talep edilir dedi.
hukuki.net üyeleri böyle bir dava veya olay ile karşılaşan bir yol gösterecek birisi var mı?
Cevap: Elektronik sigara yüzünden kaçakcılık ile yargılanıyorum 5607 5 madde
Üstadlar bu konuda bilgisi olan varmıdır ?