Kooperatif üyeliğini üzerime almadan daireyi üzerime aldım, kooperatif üyelik borcu kime aittir.
Yardım için şimdiden teşekkür ederim
Ben 1.5 sene önce kat irtifakı olan bi ev aldım henüz maskeni yok ama s.s kooperatif üyeliğini üzerime almadım kooperatif de borcu yoktur belgesi vermesine rağmen şimdi üye olan kişilerden para talebinde bulundu borç benin adıma değil evi aldığım kooperatif üyesi adına geldi tapu benim üzerime şimdi üye olan kişiler de borcun reddi için dava açtılar bence olumlu bi karar alamazlar s.s kooperatifi o parayı bi şekilde alacak diye düşünüyorum benim daireye 27.000 tl borç çıktı ben evi banka kredisi ile aldım banka ipoteği var evde sorunum şu eğer borcun geldiği kişi yani evi aldığım şahıs ben parayı ödemiyor derse bana bi sıkıntısı olurmu s.s kooperatifi ve evle ilgili herhangi bir şey talep etme hakkı olurmu eve el koyabilirim veya özellikle benimle ilgili ne tür bi hakka sahipler. Şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Kooperatif üyeliğini üzerime almadan daireyi üzerime aldım, kooperatif üyelik borcu kime aittir.
Evi satın alırken bir sözleşme yapmışmıydınız?
Cevap: Kooperatif üyeliğini üzerime almadan daireyi üzerime aldım, kooperatif üyelik borcu kime aittir.
Kooperatifin kuruluş amacı, konut yapı kooperatifi ve siz bu kooperatifin yaptığı dairelerden birini almışsınız. Üye olmadığınızı yazmışsınız , bu konu sizin kooperatife karşı sorumluluğunuz olmadığı anlamına gelmez.Hakkinizda açılacak bir davada sizin o kooperatifden edinim edindiğiniz ispatlanır ve genel kurul kararı ne ise sizede uygulanır.