Cevap: Komşu Kavgası ve Mahkeme
Hani her türlü haklıyız diyorsunuz ya,
sonra da sallama ile üzerlerine yürüdüm demişsiniz,
işte o yürüyüş sizi her türlü haksız duruma düşürür.
Peki siz sallamayı komşuya salladınız mı ya da komşu size sopayı salladı mı? Yaralanan var mı?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hani her türlü haklıyız diyorsunuz ya,
sonra da sallama ile üzerlerine yürüdüm demişsiniz,
işte o yürüyüş sizi her türlü haksız duruma düşürür.
Hocam kendisi gelip evi basıyor ama? burada mahalleli herkes bunu gördü bende korkutma amaçlı aldım yürüdüm ama birşey yapmadım o çocuğun babasını görünce durdum zaten daha sonra oda durdu gene yolda sözlü münakaşaya girdik komşular elimdekini görünce ayırdılar zaten darp yaralama vs. yok
ondan sonra kavga bitti. sürekli bir erkeğin ağzına yakışmacak küfür ediyordu bana ve kardeşime Allaha bile küfür ediyordu çocuk 3-4 komşu ile zaten kavga etti bu
- - - Updated - - -
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Peki siz sallamayı komşuya salladınız mı ya da komşu size sopayı salladı mı? Yaralanan var mı?
ben sallama ile giderken yolda babasını gördüm sonra ben durdum babası önüme geldi sözlü münakaşa ettik o kadar sallama elimdeydi
daha sonra ayırdılar bizi komşular orada oturuyordu zaten olay bundan ibaret
kız kardeşim ve annem şikayetçi olmuş bu davanın seğiri ne olur acaba? mahkeme açılırmı yoksa kapanırmı konu
bizim mahalledekiler bizi tanır annemi falan bunlar hariç kimse ile böyle kavgamız olmamıştır
Bu durumda öncelikle savcılıktan gelecek olan iddianameyi beklemek doğru olur. Ancak ondan sonra net bir cevap verilebilir.
"Evimi bastı" demişsiniz ama evinize girmedi ise konut dokunulmazlığını ihlal suçu oluşmaz.
Anlattığınızdan anladığım kadarı ile ortada bir darp suçu yok. Bununla birlikte tartışma esnasında, sallama, sopa vb gibi yasalarımıza göre silah sayılan türden şeylerin karşı tarafa gösterilmesi tehdit suçunu oluşturabilir.
Ayrıca karşılıklı hakaret var. Ceza Kanunu'nun 129/3 maddesi hükmü uygulanabilir. Hakaret suçundan para cezası çıkabilir, belki hiçbir şey de çıkmayabilir. Olayın oluş şekline, tanık ifadelerine bağlı.
Öncelikle savcılıktan gelecek iddianameyi bekleyin. Eğer ciddi bir suçlama var ise de bir avukat tutun.
Karşılıklı uzlaşma her iki taraf için de en iyi yol olabilir.
Alıntı:
Av.Ahmet KARAVELİOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda öncelikle savcılıktan gelecek olan iddianameyi beklemek doğru olur. Ancak ondan sonra net bir cevap verilebilir.
"Evimi bastı" demişsiniz ama evinize girmedi ise konut dokunulmazlığını ihlal suçu oluşmaz.
Anlattığınızdan anladığım kadarı ile ortada bir darp suçu yok. Bununla birlikte tartışma esnasında, sallama, sopa vb gibi yasalarımıza göre silah sayılan türden şeylerin karşı tarafa gösterilmesi tehdit suçunu oluşturabilir.
Ayrıca karşılıklı hakaret var. Ceza Kanunu'nun 129/3 maddesi hükmü uygulanabilir. Hakaret suçundan para cezası çıkabilir, belki hiçbir şey de çıkmayabilir. Olayın oluş şekline, tanık ifadelerine bağlı.
Öncelikle savcılıktan gelecek iddianameyi bekleyin. Eğer ciddi bir suçlama var ise de bir avukat tutun.
Karşılıklı uzlaşma her iki taraf için de en iyi yol olabilir.
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim yok hayır evime girmedi kapı kilitliydi dışarıda her tarafa vurdu
bende babasını yolda görünce sözlü münakaşaya girdik zaten üstüne saldırmadım sallama ile 30 saniye falan ya sürdü ya sürmedi komşular elimden aldı zaten adam önüme kendi geldi zaten ben görünce üstüne yürümedim. Adam gene normal ses tonu ile küfürlü konuşmayı tercih etti bende öyle yaptım.
elimi falan kaldırmadım sallama ile zaten aşağıda bile bu küfür eden şahısı durduramadılar sopa ile hala saldıracağım diye derdi vardı
Polisin bana dediğine göre darp falan yok normal sözlü münakaşa falan etmişler. Büyültülecek birşey değil dedi zaten ayırdılar hep
karşulıklı uzlaşmanın pek yararlı olacağını zannetmiyorum çünkü bunlar 3-4 komşu ilede kavga etmişler normal dilden anlamıyorlar maalesef.
Keşke ülkemizde böyle şeyler olmasa ama yapacak birşey yok.