Bankaların vadesiz hesabınıza bağlı esnek hesap açması sizce yasal mı? Bankada sözleşmeye imza atıyoruz ama bu sözleşme ek hesap açmalarına izin veriyor mu? Sorum vadesiz hesaba bağlı esnek hesap. Bddk ya şikayet edeceğim eğer yasal değilse
Printable View
Bankaların vadesiz hesabınıza bağlı esnek hesap açması sizce yasal mı? Bankada sözleşmeye imza atıyoruz ama bu sözleşme ek hesap açmalarına izin veriyor mu? Sorum vadesiz hesaba bağlı esnek hesap. Bddk ya şikayet edeceğim eğer yasal değilse
Hesabı açarken kaç tane imza attığınızı hatırlıyormusunuz???
Bankacılık Sözleşmesi'ne attım. Bunun içinde imza attım mı tabi ki bilmiyorum. Tarafıma böyle bişey denmedi. Sanırım ayrıca bir form imzalatmaları gerekiyormuş.
Hesap açılışı sırasında imza istenen evraklar tek işlemle yazdırılıyor , birden fazla sayfa, ayrı ayrı belgeler ve imza atarken neye imza attığımıza çoğu zaman dikkat etmeyen, sadece o anki işlemle ilgili sonuca odaklanan bir toplumuz genel olarak.
Muhtemelen o esnada esnek hesap için de bir belgeye imza atmışsınızdır, yada atm den , internet bankacılığından veya mobil bankacılıktan bu yönde bir başvurunuz olmuştur gene hatırlamadığınız.
Şikayette bulunabilirsiniz elbette BDDK na, banka da varsa böyle bir talebiniz onu sunar ilgili kuruma.
Altına imza atacağınız şeyi önceden okumalı. Eğer bankada okuyacak kadar süre vermiyorlarsa bir örneğini alıp okuduktan sonra gelmeli. Bankaların sözleşmenin bir kopyasını vermesi zorunlu olduğu için vermeseler bile "bir örneğini aldım" diye yazıp imzalamanızı istiyorlar.
Sözleşme örneğini alıp inceleyin. Farkında olmadan onay verdiğinizi göreceksiniz.
Ayrıca bankaya başvurup esnek hesabı kapatmanız da her zaman mümkündür.
Bazı bankalarda müşteri esnek hesap, kurtaran hesap veya ek hesap açtırıp, birkaç otomatik ödeme verilirse hesap işletim ücreti alınmıyor.
BDDK'ya başvuracak kadar ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum.
BİMER, CİMER, BDDK bence yüz binlerce *gereksiz* başvuru ile felç olmuş durumda.
*gereksiz* sıfatının yerine ne koyayım diye uzun uzun düşündüm. Yanlış ifade ettiysem baştan özür dilerim.
Aslında şikayetimin konusu dolandırıcılık faaliyetinden kaynaklı. Hesabımda 0 TL vardı. Başıma böyle bi olay geldi hesabımdan 490 TL çekildi. Benim ek hesabım olmasa para çıkısı olmayacaktı. Bu konuda bankayı BDDK şikayet etmek istiyorum. Bana en azından bunun sözlü izah edilmesini isterdim. Evrakları imzalatıyorlar sonucunda haksızsınız diyorlar. Okumamak tabi ki benim suçum. Banka personelinin beyan yükümlulugu hiç yok mu? Kredi kartım ise komple kapalı. Neye istinaden vadesiz hesabima ek hesap acilmis onu da anlamadim.
Siz sözlü olarak bilgilendirilmediğinizi söylüyorsunuz. Gerçekten de sözlü olarak bilgilendirilmemişsinizdir.
Ama bunu ispatlamanız mümkün değil.
Hele ki sözleşmenin her sayfasına paraf atıp, altına da "okudum" yazıp imzalamışsanız.
Önce bankadan sözleşmeye ve nereye imza attığınıza bakmalı.