Cevap: Avukat tutmak hakkunda
Avukat tutma zorunluluğunuz yok. Tutarsanız iyi olur tabii.
Hocam imkanım yok çünkü evin borcunu ödüyorum peki hocam mahkemeye başvurmadan ilgili müteahite iadeli tahütlü mektup göndermem zorunlu mu defalatca yüz yüze konuştuk otuma iznini al dedik ama uğraşıyoruz diyor sürekli bizi sürekli oyaladı. Direk mahkemeye başvurabilir miyim
Mahkemeye başvurmadan önce bir ihtarname çekin ve makul bir süre verin.
peki hocam bu ihtarname yasal olarak zorunlu mu çünkü zere kadar bir faydası olacağını zan etmiyorum bu nedenle direk mahkemeye başvurmak istiyorum
İhtar çekmek, dava açmadan önce müteahhide talebinizi bildirdiğinizi ama onun kabul etmediğini ispat açısından önemlidir.
Ayrıca müteahhit bu ihtara olumsuz da olsa bir cevap verirse mahkemede kullanabileceğiniz bir delil elde etmiş olursunuz.
Ben apartman ve daire için oturma izni alınmıyor dıye mahkemeye başvuracağum konu mahkemede iken oturma izni müteahhit tarafında alınırsa mahkemenin akıbeti ne olur sizce ben mahkemeyi kayıp etmiş olacağım
Böyle bir durumda dava konusuz kalarak düşer. Ancak müteahhit davanın açılmasına sebebiyet verdiği için yargı giderleri ona yüklenir. Sonuç vermeyecek bile olsa siz ihtarnamenizi gönderin.
Hakkarili Arzuhalci hocam yardım ve cevaplarınız için teşekkür ederim ben daireyi alalı 2 yıl oldu ve tüketici mahkemesine başvurdum ama ihtarname çekmedim sizce bu nasıl bir sonuç doğurur ihtarnamenin bir faydası olmayacağını düşündüm çünkü defalarca karşı tarafla görüştüm defalarca şahitler huzurunda konuyu dile getirdim artık hiç bir şeyin faydalı olmayacağına inandığım için direk mahkemeye başvurdum iki gündür bunun için uğraşıyorum iki gündür çalışmadım da ama karşı ki tarafla görüşmemize konuşmamıza şahit kişiler var bunu da dava dilekçeme ekledim. sizce bu davanın akıbeti ne olur şunu da ifade edeyim ki hem bina hem binanın içinde satın aldığım daire projeye uygun değil.