İstanbul da kaçak dairelerin durumu ne olacak
merabalar . benim durum biraz karışık ve sorum biraz uzun olacak .yardımcı olursanız sevinirim .
İstanbul da zamanın da babam tahmini 1990 yılında çift daireli olarak dükkanlar hariç 3 katlı bina yaptı . bina kat irtifaklı tapu olarak daireleri satılmıştır. Ancak daha sonra bu binanın üzerine 2 kat 4 daire eklenmiştir. bu dairelerden birinde biz oturuyoruz hala diğer üç daire babamın köyden arkadaşları olan üç arkadaşına hatır gönül işi olarak cüzi bir miktarda satmıştır. Babamda sattıkları arkadaşlarına binanın kat irtifakını kaldırıp binayı toprak hisseli yapacağını söyledi diğer bina sakinlerinden onay aldı kat irtifakı yıkılıp herkese eşit miktarda toprak hissesi verilecekti. tapulu dairelerin hepsi eş dost olduğu için sıkıntı çıkarmadılar. not:Önceden 3 kat imar vardı şu anda 5 kat imar var binada bina hala 5 katlı .
Daha sonra bazı sıkıntılardan dolayı kat irtifakı yıkılamadı ve haliyle hala 4 daire kaçak olarak gözüküyor . Bizde satmış olduğumuz dairelere tapu veremiyoruz. bina sakinlerinin çoğu değişti. bina sakinleri toplantı yaptı toplantıda bina eski olduğu için bir müteahhit ile anlaşalım kaçak daireler müteahhide kalır orada oturanlar zaten hak talep edemez bizim de binamız yenilenmiş olur diye konuşuldu. bunun üzerine satmış olduğum kaçak daire sahipleri ile aramız haliyle bozulmuş durumda şimdi ise tapulu daire istiyorlar . babam artık yaşlı olduğu için binadaki herkes benle iletişime geçiyor kaçak daire sahiplerine daire alacak zaten gücümüz yok . öncelikle bunlar hakkında akıbetimiz ne olur ne yapabilirim ne yapmamız gereklidir. bina yıkıldı mı kaçak daireler hakkında hak talep edebilir miyiz. dairelere elektrik su doğalgaz bağlıdır.
kaçak dairelere çevreden bilir kişi getirerek tapulu gibikaçak daire sakinlerinden biri ile 80,000 tl ye anlaştık yavaş yavaş ödemeyi bende kabul ettim . para tamamlanana kadar oturacak sonra çıkacak. ama adam biraz ters biri olduğu için , şimdi ben ona ödeme yapmaya başlarsam ödeme biter ama çıkmaz ise bu sefer ben kendi hakkımı nasıl savunacağım sonuçta daire kaçak ve binadakilere rahatsızlık vermeye başladı. daireyi boşaltması için bir sözleşme türü gibi veya parayı verdiğime dair sözleşme veya buna benzer ne yapabilirim.
yardımlarınızı bekliyorum .
Cevap: İstanbul da kaçak dairelerin durumu ne olacak
Yapacağınız sözleşme için mutlaka avukat yardımı alın ve sözleşmeyi noterde onaylatmaya çalışın.