HAGB, Hüküm açıklanır mı ? Açıklanırsa nasıl bir yaptırım uygulanır?
Öncelikle herkese merhabalar iyi günler.
2014 yılında keyif verici ve uyarıcı madde bulundurmaktan dava geçirdim.
hakim 1 yıl hapis cezasını para cezasına,para cezasını denetimli serbestlige çevirdi ve bunu hükmün açıklanmasını geri bırakarak 5 yıl öteledi.
Geçtiğimiz ay ise anneannemi telefonda tehdit eden bir kişinin dükkanında kavga ettik. Kişi benden şikayetçi oldu, ben ve anneannemde bu şahıstan şikayetçi olduk. karsı tarafında benimde kavga esnasında şahitlerimiz var. Beni dava eden şahıs hastaneden 30 gün iş göremez raporu almış .
Bu davadan alacagım bir ceza eski dosyamdan dolayı bana ceza verilmesine, hapis yatmama, sicilimin bozulmasına sebep olur mu ?
Şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum şimdiden cok teşekkürler...
Cevap: HAGB, Hüküm açıklanır mı ? Açıklanırsa nasıl bir yaptırım uygulanır?
30 günlük iş göremez raporu oldukça sorun yaratır.
HAGB Karşınıza çıkacaktır.
Karşı Tarafın şikayetinden vaz geçmesi sizin yararınıza olur.
Aksi halde Hakimin size tekrar HAGB vereceğini tahmin etmiyorum.Yine Hakimin insiyatifine kalmıştır.
Görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Peki hapis yatma gibi bi durum söz konusu olur mu sizce ? İktisat fakültesi son sınıf ögrencisiyim ve hayata dair hayallerim planlarım var tamamen istegim dışında gelişti tüm olaylar. Benim için çok büyük bi hayal kırıklıgı olacak ama meraktan ve stresten uyuyamıyorum görüşünüz nedir?
Konu hakkında avukat, hakim ya da savcı abilerimden, ablalarımdan cevap bekliyorum :(
hakimin insiyatifine kalmış. tavsiyem karşı tarafla oturun insan gibi konusun. şikayetleri geri çekelim diyin. ikna edin. olur da dava açılırsa tekrar mahkeme karşısında pişmanlığınızı , üzüntünüzü belli edin. geçmiş olsun.
teşekkür ederim yani kesinlikle bi ceza almam gibi bi durum söz konusu değil anladıgım kadarıyla ?
güncel.. Görüş bekliyorum :(
Bir defa daha önce 1 defa hagb verilmiş ve bunun üzerine kasıtlı suç işlenmiş.Bu mahkeme de görülecek bu hükümle beraber önceki mahkeme kalemine yazı gidecek önceki hükümde açıklanacak.Hagb verildikten sonra işlenen yeni suça bir daha hagb verilmez.Birden fazla hagb verilmesi için hagb kararı alınmadan tekrar suça karışılması söz konusu olabilirdi.İki hükümde açıklanacak.Toplam miktarın paraya çevrilmezse bir kısmı infaz için düşecek kalanı da muhtemelen denetimli sertbestliğe girecektir(İkinci kavganın darp olduğunu varsayıyorum, haneye tecavüz, hayati tehlike veya başkaca suç varsa işler değişir).Yüksek ihtimal kısa bir süre(belki 1 gün) ceza evinde denetimli serbestliği kabul edip çıkacaksınız.Bu nispeten iyi haber.Kötü haber ise bu suçlar artık sicile işlenecek(hagb adli sicile de adli arşive de işlenmiyordu) ve bir daha ki ilk kasıtlı suçta uzun bir süre içeride ağırlanacaksınız.
Bu ikinci olayın bir darp olayından ibaret olduğunu var sayarak yazdığım bir yazıdır.Başkaca suçlar varsa işler iyice uzayabilir, sarpa sarabilir.
Hocam görüşleriniz için cok tesekkür ederim belirttigim gibi kişinin dükkanının önünde cereyan etti olay ve kendisi kendi arabasının dikiz aynasını kırarak ifadesinde benim kırdıgımı belirtmiş.
Hayatımın cok kötü bir döneminde ve üniversite son sınıf ögrencisiyim nişanlıyım. Hayatım kararacak daha iyi bir ihtimal yok mudur ? Avukat tutmamın yararı ne kadar olur ve sizce ortalama nasıl bi maliyete gelir ?
Hocam akıbet nedir benzer bir durum var