Gerçeğe aykırı adres beyanı
Merhaba,
Çalıştığım işyeri temmuz ayında 1 aylık eğitime gönderdi. İkametimi eğitimi alacağım yere yakın bir akrabamın evine, akrabam ile beraber giderek aldım. Daha sonra benim orada yaşayıp yaşamadığımı polis kontrol etmiş ve komşuya sormuş. Komşu beni tanımadığını söyleyince 1.038 TL ceza kesilmiş. Durumu savunmamda belirttiğim halde nüfus müdürlüğü yeterli görmemiş ve tarafıma ceza onaylandı. Bu durumda Sulh Ceza Mahkemesine başvurabileceğim yazıyor, dava açsam kazanma imkanım var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.
Fotoğraf : https://i.imgur.com/8uUtJIf.jpg
Cevap: Gerçeğe aykırı adres beyanı
Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmanız nedeniyle 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 68. maddesi hükmü uyarınca 1038 TL idari para cezası uygulanmış. Anlayabildiğim kadarı ile suçunuz sabit.
Bu durumda mahkemeye başvurarak adınıza olumlu bir sonuç alabileceğinizi hiç sanmıyorum. Kaybettiğiniz takdirde de yargı giderleri ile idarenin avukat masrafı da üzerinize yüklenebilir.
Bu nedenle en mantıklı yol 15 gün icerisinde cezanızı % 25 indirimli 778,50 TL olarak ödemektir. Geçmiş olsun.