Merhaba değerli hukuki.net üyeleri ;
Bir işverenin işçisi tazminatsız fesih hakki doğuran bir suç islerse is verenin bunu kaç gün içerisinde kullanması gerekir.
Printable View
Merhaba değerli hukuki.net üyeleri ;
Bir işverenin işçisi tazminatsız fesih hakki doğuran bir suç islerse is verenin bunu kaç gün içerisinde kullanması gerekir.
6 günlük hak düşürücü süre içinde kullanması gerekir. Bu 6 günlük süre fesih yetkisine sahip yöneticinin olayı öğrenmesinden itibaren başlar. 1 yıllık süre içinde bu hakkın kullanılması gerekir. Bu fesih yetkisi örneğin yönetim kurulunda ise olayın yönetim kurulu toplantısında görüşülmesi gereken bir konu ise, yönetim kurulu olayı örneğin 7 ay sonraki toplantıda görüşüyorsa, toplantı sonrası 6 gün içinde bir reaksiyon göstermesi gerekir
Tutanağa konu olay ne, tutanağı düzenleyen birim -amir bu durumu ne zaman öğreniyor?
İşverenin müşterisine işçisinin google hesabından küfür içerikli yorum yapması doğrultusunda müşterinin işverene şikayet etmesi ve olay üzerinden yaklaşık 1.5 hafta sonra öğreniyorlar ve ayni zamanda tutanakla beraber tehdit ederek istifa dilekçesi imzalatiyorlar.
3.5 senelik calisan
Müşteriye küfür edilmiş, küfür şikayet edilmiş, daha önce açtığınız konuda da dediğimi gibi yapılanın karşılığı öğrenildiği gün tazminatsız sözleşmenin feshedilmesi işin lmazsa olmazı. Bir adım ötesi küfür edilen kişinin hem işyerine hem küfür edene dava açması, işyerinin de küfür edene ticari itibarını olumsuz etkilediği ve zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açması .
İstifa dilekçesi de cabası.
Bence fazla kurcalamadan hayata devam etmek en doğrusu olur küfür eden açısından.
İnsanların yemeklerini begenmemeleri gayet normal bir durum değilmidir. işverene hakaret edilmemiş olup tamamen mesai sonrası lokantada yemek yenilmiştir. Buna istinaden işçinin onun müşterisi olduguna dair bir bilgisi yoktur.
Ayrıca yargıtay kararlarında bir çok karar çıkmış ve olumlu olanda var olumsuz olanda var.
Birde işveren tarafından adamlar mafya seni arıyorlar her yerde ve bizde sana dava acacagiz istifa etmezsen gibi tehditler bulunmaktadır.
Yemeği beğenmemek normal,
yemeği beğenmedi diye küfür etmek normal değil,
işverenin müşterisine küfür eden çalışanını ayrıca dava etmesi anormal değil.
Yemeği beğenmemek üzerinden küfürü aklamaya çalışmak enteresanmış.