Merhaba,
Akıl hastası raporlarla ıspatlanan kişi, çektiği kredi ve kredi kartları için sözleşmenin iptali davası açabilirmi? Ailesi anaparayı ödemek istiyor fakat faizi ödemek istemiyor. Nasıl bir yol izlenmeli?
Printable View
Merhaba,
Akıl hastası raporlarla ıspatlanan kişi, çektiği kredi ve kredi kartları için sözleşmenin iptali davası açabilirmi? Ailesi anaparayı ödemek istiyor fakat faizi ödemek istemiyor. Nasıl bir yol izlenmeli?
Bankanın kredi veya kredi kartı vereceği herkesten akıl sağlığının yerinde olduğuna dair bir rapor istemesi söz konusu olamayacağından bence böyle bir girişimden sonuç alamazsınız.
Bankaların bu gibi durumlar için(akıl hastasıyım paraları ezdim, ödemeyeyim, manik depresif rahatsızlığım var manik atak geçirdirdim kartan çat çat çektim siz halledersiniz vs.) çok ciddi hukuki çalışmaları ve araştırmaları vardır.Şimdiye kadar buna benzer sonuç alınmış dava pek görülmüş duyulmuş değil.Gene bankaların uzman avukat kadrolarıda düşünüldüğünde bundan bir şey çıkarmak pek olası bir durum gibi durmuyor.