Vatan computerdan aldığım ürün hakkında
Merhabalar iki hafta kadar önce vatan bilgisayardan 3300 liraya bir notebook aldım . Tatilde olduğumdan ilk hafta açıp kontrol edemedim zaten kurulumunu onlara yaptırmıştım. Bu hafta kullanmaya başladığımda bilgisayarımda donma ve düzelmeme sorunu olduğunu gördüm . Aynı gün içinde mağazaya gidip bildirdim ve mağazadaki teknik elemanlar sorun olduğunu doğruladı . İade veya değişim istediğimde bayramdan sonra teknik servise göndermek dışında bir şey yapamayız dediler . Bu kadar kısa sürede ortaya bir arıza çıkaran bilgisayarın tamir edilip elime tutuşturulmasını istemiyorum. Ziraa bu makul bir durum değil benim nezdimde. Sizce hukuki olarak ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim .
Cevap: Vatan computerdan aldığım ürün hakkında
merak etmeyin arıza varsa ilk 6 ay içinde iade veya birebir değişim yapmak zorundalar.
sen teslim ederken kesinlikle tamir istemiyorum iade veya değişim istiyorum dersen bişi olmaz.
Hiçkimse iki haftalık notebooka tornavida vs ile girişilip sonra kendisine teslim edilmesini istemez.
Önce seçimlik haklarınızdan para iadesi ya da misli ile değişimden hangisini kullanmak istiyorsanız buna karar verin. Ben olsam para iadesi talebinde bulunurdum.
Sonra bu talebinizi yazılı olarak ve gerektiğinde kanıtlayabilecek şekilde firmaya iletin. Sorun nedeniyle para iadesi talebiyle firmaya teslim etmiş olduğunuza dair kendilerinden alacağınız belge de bunun için yeterlidir.
Olumlu sonuç alamazsanız il tüketici hakem heyetine başvurun. Kolay gelsin.
gerektiğinde kanıtlayabilecek şekilde yazılı talebi nasıl iletebilirim ?
bugün vatan bilgisayar teknik servisi ile yeniden görüştüm ve değişim talebimi tekrar ilettim. Kendileri değişim yapamayacaklarını ancak servis onaylarsa işlemin gerçekleşeceğini söyledir . Ancak diyerek şunu eklediler '' sorun donanımsal değil yazılımsal olduğundan (windows 10 içinde yüklü olarak satılan bir laptop bu freedoss değil) değişim yahut iade yapılmayabilir'' . tadilat örneğini aldım gönderimi kutulu full aksesuar ile yaptım bakalım süreç ne gösterecek.