Belediyeyi hukuka aykırı işlemden şikayet nereye yapılır?
Merhaba,
Bulunduğum ilçedeki belediye içişleri bakanlığının yönetmeliklerine aykırı işlemde bulundu, düzeltilmesi için belediyeye dilekçe yazdım çözüme kavuşturulmadı, kaymakamlığa şikayette bulundum, kaymakamlık belediyenin kendisine gönderdiği dilekçeye bana geri gönderiyor, bu belediyeyi şikayet edecek, görevliler hakkında soruşturma açılmasını nasıl sağlarım?
Cevap: Belediyeyi hukuka aykırı işlemden şikayet nereye yapılır?
Sİz de biliyorsunuz, her şikayet dilekçesi sonucu birileri cezalandırılacak olsa, bu dünyada cezalandırılmayan kişi, kurum kalmazdı herhalde.
Şikayet ettiğiniz konu neydi, belediye ve kaymakamlıktan gelen yanıtlar nedir?
Cevap: Belediyeyi hukuka aykırı işlemden şikayet nereye yapılır?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sİz de biliyorsunuz, her şikayet dilekçesi sonucu birileri cezalandırılacak olsa, bu dünyada cezalandırılmayan kişi, kurum kalmazdı herhalde.
Şikayet ettiğiniz konu neydi, belediye ve kaymakamlıktan gelen yanıtlar nedir?
İçişleri bakanlığı yönetmeliğine göre ortak alanlara adres açılamaz diyor, bende ortak alana açılan adresin silinmesi için dilekçe yazdım, belediye cevap dilekçesinde ortak alana açılan adresin silinmesi için kişilerin oradan çıkması gerekiyor , ondan sonra adresi sileceğiz diyor)) Belediye bina sığınağına adres açmış, birde utanmadan dilekçede yazıyor bunu. Kaymakamlık belediyenin yazdığı cevabı olduğu gibi bana gönderiyor. Ben hem belediyeyi hem kaymakamlığı içişleri bakanlığına şikayet ettim. Öyle duruyor.