boşanma sürecinde gayrimenkul alımı
Boşanma davası için dilekçemi 24 mayıs 2017 de verdim. Yazışma süreci bitti. Adli tatil olduğu için beklemedeyiz. Bu arada kredi desteği ile ev almak istiyorum. Devlet memuruyum. Kredi onaylandı ancak eşin imzası isteniyor. Boşanma sürecinden dolayı eşim ile görüşmüyoruz. Bu durumda ne yapmalıyım? Boşanma sürecinde gayrimenkul alamaz mıyım?
Cevap: boşanma sürecinde gayrimenkul alımı
Boşanma Kararı kesinleşmeden Gayrimenkul alımda eşin rızası gerekir
Bu süreçte ev alırsanız eşiniz bu Paranın hesabını sizden sorar ve ispat etmek zorunda kalırsınız
Boşanma sürecinde gayrimenkul alabilirsiniz. Burda sorun yok. Eşinizin imzasını kredi için banka ister. Krediyi ödeyemezseniz haciz konusunda sıkıntı çıkmasın diyedir.
Ayrı parantez açmak gerekirse hala evlisiniz ve alacağınız evde eşinizin hakkı var. Hatta bi çok kez bu konu geçti kredi borcu kişisel borç sayılıp ev için mal paylaşımında hak idda edebilir. Boşanma anlaşmalı mı olacak ?
Hayır anlaşmalı değil. Takıldığım yer, bankanın imza istemesi. Benim maaş bordroma göre kredi onaylandı. Zaten boşanma sıkıntılı, eş gelip imza atmaz ki!
Banka bu, kredi vermek için babaannenizin bir gözü mavi bir gözü kahverengi kedisi olması şartını da isteyebilir.
Eşin imzasını da, vereceği kredi karşılığı konuta işleteceği ipoteğe itirazın önünü kesmek için.
En mantıklı hareket, ev satın alma planlarınızı boşanma sonrasına ertelemek olur bence.
merhaba,
böyle bir hataya düşme, eve aile konutu şerhi koydurur satamazsın kiraya veremezsin. ta ki boşanma olana kadar,
boşanma olduktan sonra evin yarısını ister.