farklı savcıya gidilebilir mi ?
arkadaşlar diyelim a şehrindeki adliyede bir soruşturma dosyamız var fakat b şehrinde yaşıyoruz ve gitme şansımız yok. daha sonra suç duyurusunda bulunan arkadaşla biz aramızda anlaştık ve mağduriyeti(belgeli bir şekilde) fazlasıyla giderildi ve suç uzlaşma kapsamında. şimdi sorum şu arkadaşlar. polis b şehrindeki savcının imzası olan bir belgeyle ifade almıştı ,fakat olay yeri ve soruşturmayı açan a şehrindeki savcı. bu durumda b şehrindeki savcıya gidip biz uzlaştık bu da belgesi şeklinde bir beyanda bulunabiliyor muyuz ya da o konuda bir yardım isteyebiliyor muyuz ?
Uzlaşma teklifinin taraflarca reddedilmesine rağmen, şüpheli ile mağdur veya suçtan zarar gören uzlaştıklarını gösteren belge ile en geç iddianamenin düzenlendiği tarihe kadar Cumhuriyet savcısına başvurarak uzlaştıklarını beyan edebilirler (m.253/16).
şöyle bir şey okudum da ondan soruyorum ve kendi durumumla da alakalı. yani illa dosya savcısı ile mi görüşmemiz gerekiyor yoksa polise ifade için çağıran savcı ile de görüşebiliyor muyuz ?
yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
cevap bekliyorum arkadaşlar
Cevap: farklı savcıya gidilebilir mi ?
Dosya nosunu biliyorsanız bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Savcıya gidip Durumu bildirir Dilekçe verebilirsiniz.
Savcılık diğer Savcılığa evrakları gönderir.
Yalnız bu uzlaşma kendi aranızda yapmış olduğunuz bir Belge geçerli olmayabilir.
murat bey yanıtınız için teşekkürler. durumu şöyle daha açık yazayım. bir arkadaşla 100 liralık alıp verecek durumu olmuştu. arkadaş şikayetçi olmuş. ben parasını fazlasıyla yatırıp zararını karşıladım. şimdi kendi bulunduğum ildeki savcıya dekontla gidip ifademin üstüne zararı karşıladığımı belirtebiliyor muyum ? çünkü diğer ildeki savcı buna göre de karar verecektir diye düşünüyorum olası bir uzlaşma kararında zararın zaten karşılandığını düşünüp direkt takipsizlik de verebilir neticede.
konu güncel yardım lütfen