Aracım pert oldu. Araç eski kız arkadaşımın üzerine. Sigorta Şirketinden Gelcek Para Sorunu ?
Merhabalar. Ben rent a car firması işletmekteyim. 1 yıl önce kız arkadaşıma kredi çekerek kendime araç aldım. Daha sonra ters düşüp kız arkadaşımla ayrıldık. Aramızda satış sözleşmesi yaptık. Sözleşme ve vekaletnameyi konuya resim olarak ekliyorum. Aracı 32.000 e aldık. 27.000 e kredi çekildi kalan 5000 peşinatı ben verdim. Aldığım galeri bana şahit olur zaten tüm kredi ödeme dekontlarıda bende. Şimdi sorunum şu araç geçtiğimiz hafta pert oldu. Sigorta şirketi ödeme yapacak 35.000 tl kadar. 22.000 e aracın kredisi kapanıyor. Sigorta şirketi kalan 13.000 ide onun hesabına yapacak. Fakat sözleşmede satıcı alıcıya araç ile ilgili tam yetkili vekaletname verecektir ibaresi yazıyor bizde notere gidip ondan vakelatname aldım fakat '' hasardan sonra sigorta şirketlerinden gelecek parayı almaya ''ibaresini ekletmeyi unuttuk. Bu yüzden sigorta şirketi ruhsat sahibi ibanını istiyor. Ben eski kız arkadaşımla konuştum yeniden vekaletname vereceğini söyledi ama vermeyeceğini biliyorum. Vekaletnameyı yeniden vermezse parayı kendi almak için nasıl yasal yol izlerim. Yorum sizlerin teşekkür ederim.
Sözleşme : https://i.hizliresim.com/5Q5vrM.jpg
Vekaletname : https://i.hizliresim.com/gW3GlL.jpg
Cevap: Aracım pert oldu. Araç eski kız arkadaşımın üzerine. Sigorta Şirketinden Gelcek Para Sorunu ?
Eski kız arkadaşınızla bu aralar iyi geçinmeye çalışın.
Cevap: Aracım pert oldu. Araç eski kız arkadaşımın üzerine. Sigorta Şirketinden Gelcek Para Sorunu ?
hocam iyi geçiniyorum sorun yok ama 100 insandan akıl alıp vekaletnameyı vermezse nolacak ?
Vekaleti vermesk gibi bir zorunluluğu yok bunu siz de biliyorsunuz. Akıl aldıklarına uyar vekaleti vermez ve hesabına yatan parayı vermezse , satış sözleşmeniz ve diğer vekaletlerle birlikte dava açar, alırsınız ödenen miktarı.
Elinizde bulunan ve ekte örneği görülen vekaletname ile hasar nedeni ile sigorta şirketince ödenecek parayı alablirsiniz. Vekaletnamede bulunan ibareler bunun için yeterlidir. Ayrıca "hasardan sonra sigorta şirketlerinden gelecek parayı almaya" ibaresinin bulunmasına da böyle bir ibare bulunan yeni bir vekaletnameye de gerek yoktur. Sigorta şirketi işi yokuşa sürmüş.
Tesekkur ederim cevap icin. Sigorta sirketi istemedi boyle bsey ama oyle diyceklerni dusunuyorum
Alıntı:
canozkrt rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkur ederim cevap icin. Sigorta sirketi istemedi boyle bsey ama oyle diyceklerni dusunuyorum
Yukarıda sigorta şirketinin araç sahibinin IBAN numarasını istediğini yazmışsınız. Sigorta asıl ya da vekile ödemeyi yapabilir. Ödeme talebi vekilden gelmiş ise vekile yapmak zorundadır.
Ödemeyi size yapmamakta direnirlerse bir ihtarname göndererek ödemenin size yapılmasını isteyin. Hiçbir şekilde asılın IBAN numarasını da vermeyin. Zira elinizdeki genel vekaletname. Asılın yapabileceği tüm işlemleri siz de yapabilirsiniz.